Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Situationen i Egypten er uforudsigelig

leave a comment »

Dansk iagttager i Kairo kalder situationen i landet “fuldstændig uforudsigelig” efter tirsdagens protester. “Åben og uforudsigelig”. Sådan betegner direktøren for Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut i Kairo situationen i Egypten efter de største demonstrationer i landet i en menneskealder. Tahrir-pladsen i det centrale Kairo er onsdag atter ryddet for mennesker efter en dag, hvor tusinder af egyptere havde trodset regeringens forbud mod at demonstrere. Langt ud på natten havde den egyptiske hovedstad genlydt af slagord mod præsident Hosni Mubarak, der med hård hånd har ledet det nordafrikanske land siden 1981 …

kilde: JP

Demonstrationerne i Tunesien fortsætter og har spredt sig til Jordan og Ægypten især. Måske ser vi historie og starten på den ene revolution efter den anden ligesom i østeuropa for 20 år siden, hvor det ene regime efter det andet blev væltet. Den oprindelige agenda er stigende fødevarepriser i Tunesien, men priserne stiger altså også her i Danmark, så det er næppe den rigtige årsag, men den berømte dråbe, der flyder over. De dybereliggende årsager er de samme som i de fleste arabiske lande: Diktatur, mangel på overholdelse af mennerettigheder, korruption og magtmisbrug.

Den ægyptiske version af massedemonstrationerne kan læses her. Og de taler om 15000 demonstranter.
Den jordanske version af massedemonstrationerne kan læses her. Og de taler om de værste uroligheder siden 1977 og 3 døde under urolighederne.

Written by semit

26. januar 2011 hos 13:48

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: