Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Protester i Yemen

leave a comment »

Yemenittiske demonstranter i Sana idag

Yemen, en af Mellemøstens mest forarmede lande og et paradis for al-Qaeda militante, blev den seneste arabiske stat med masseprotester, idet tusindvis af yemenitter gik på gaden i hovedstaden og andre regioner for at kræve en ændring i regering. Men i modsætning til demonstrationerne i Egypten i denne uge, og for nogle uger siden, der bragte regeringen til fald i Tunesien, syntes Yemenitternes march nøje organiseret og for det meste fredeligt, og der var ingen umiddelbare rapporter om sammenstød. I Sana samledes mindst 10.000 demonstranter ledet af medlemmer af oppositionen og unge aktivister fra Sana Universitet og omkring 6.000 flere andre steder, ifølge lokale nyhedesrapporter.
Regeringen reagerede ved at sende et stort antal sikkerhedsstyrker i gaderne, sagde Nasser Arabyee, yemenitisk journalist i Sana.

kilde: nytimes

Altså er der endnu et arabisk land, der er begyndt at demonstrere for at kræve ændringer i regeringen. De iranske protester i sommers holdt ved i måneder med desværre med alt for mange dræbte. Der har i danmark været en del demonstrationer for at gøre opmærksom på de umenneskelige forhold i Iran og i særdeleshed for demonstranter, men med mindst lige så mange dræbte i Egypten (pt er tallet oppe på 6) og Tunesien (sidste tal var 72 dræbte), er det lige så meget et mellemøstligt fænomen end en enkelt tyran.

Written by semit

27. januar 2011 hos 17:11

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: