Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel får æren af UEFA EM i 2013 for U21-hold

with 12 comments

Unionen af  Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har givet Israel EM for Under-21 hold i fodbold i 2013. Israel vandt konkurrencen med Bulgarien, Tjekkiet, England og Wales. Israel satsede også på at være vært for dette års U-21 mesterskaber, men havde da tabt for Danmark, skriver Ynet News. UEFA sagde, at lodtrækningen til kvalifikationsgrupperne til mesterskabet i 2013 vil blive foretaget næste torsdag.

Written by semit

3. februar 2011 hos 14:31

Lagt i Israel, Sport

12 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. hvem har flyttet Israel til Europa ??? der sker meget hvis man vender rykken til . Men hvorfor ikke spille EM i rusland eller sydafrika ??

  finn rasmussen

  4. februar 2011 at 08:52

 2. har blokkeren evtu. selv en kommentar til at flytte israel til europa. for på sigt er hele mellemøsten problematikken jo løst hvis jøderne flytter derhen hvor de åbenbart gerne vil høre til.

  finn rasmussen

  8. marts 2011 at 15:37

 3. Jeg tror ikke på, at jødernes flytning til Europa hjælper noget noget. Tværtimod er det min opfattelse, at det er antisemitisme og antizionisme, der får jøderne til at flytte til Israel. Det er på grund af elendige forhold i Europa i 1000år eller mere at de har ønsket et land, et ståsted. At jøderne eller Israel generelt er årsag til ufred i mellemøsten er blandt de fordomme og diskrimination, de må leve med for at de kan leve i deres eget land. Der er mange forklaringer på ufred, men fred er ikke længere væk end INGEN skyder eller angriber hinanden fra idag kl 2400.

  Europa er efter min opfattelse ikke en geografisk størrelse, for der findes det musikalske europa, det kulturelle europa, SHENGEN-europa, EU-Europa, geografi-europa (til URALbjergene). Nogen vil mene at Tyrkiet er Europa, andre nej, Nogen mener at Israel er Europa andre nej. Men da det var grundlagt af europæiske jøder (1900-1948) og senere især arabiske jøder og russerne (1948-idag) antager jeg tilhørsforholdet er på grund af deres nære forhold til Europa modsat Jordan, Libanon, Tunesien osv.

  Men det afhænger af hvordan man definerer europa. Den mest moderne definition af europa er vel EU-europa, men dermed kan man godt mene, at Moldavien , Ukraine, og hviderusland og Israel også er Europa, men bortset fra det, mener jeg det grundlæggende er et plaster på såret ovenpå holocaust at give Israel et ekstra skub, der er gået tradition eller kotume i.

  Bortset fra det, synes jeg det ville være rigtigere at israel deltog i de arabiske eller mellemøstlige sports- og musikbegivenheder, men det er vist ikke så realistisk, så derfor europa.

  semit

  8. marts 2011 at 20:23

 4. Israel lever på nas, på nas af USA og på nas af Europa at Israel er årsag til ufred er ikke en fordom men en realitet. og din løsning på fred er urealistisk, så længe Israel vil være besættelsesmagt kan Israel ikke forvente fred. din opfattelse af Europa tyder på at du enten sov eller skulkede i geografi timerne. og hvorfor tror du Israel blev grundlagt af jøder i 1900?? det blev ud skreget som stat af zionisterne i maj 1948, og før den tid var de øvrige arabiske lande i øvrigt dem der forfulgte jøderne mindst. og så skal du forresten ikke tro at min mening om muslimer er mindre radial, for det er ikke tilfældet men i burde som brødre kunne enes. og stop så den der med holocaust jeg anderkender den fuldt og helt, men stop nu med den. og så slutter du med ordene derfor Europa, men det forstår jeg ikke, Europa har efter din egen mening ikke gjort andet end at forfølge og genere jøder, så hvorfor Europa?? hvorfor ikke syd afrika eller syd Amerika?? begge stæder er dejlige lande, har været der selv, kan anbefales.

  finn rasmussen

  21. marts 2011 at 18:28

 5. Den jødiske indvandring eller folkevandring startede i nyere tid i 1880erne og tog mere og mere fart indtil Israel dannedes. Israel startede som stat i nyere tid i 1948, men langt de fleste ankom efter år 1900 og især 1900-1948 som grundlag for det nuværende Israel. Det er mere præcist end ‘grundlagt af jøder i 1900’.

  Jeg så helst at det var Israels naboer, der inviterede Israel til musik og sportsstævner, men det gør de ikke. Men det giver problemer når en israelsk tennispige skal spille i Dubai og når Israel vinder i vægtløftning, vil Iran ikke give hånd og tillykke.

  Jeg tror, at et selvstændigt vestbred/palæstina over tid bliver til et nyt Gaza, og så kommer der for alvor krig mellem Israel og Palæstina. Men hvis en tilbagetrækning af tropper/israelsk administration (ophør af besættelse) følges op af arabiske eller internationale garantier for fred, så er der noget at tale om.

  Jeg tror dog ikke det er sandsynligt. Jeg synes man skal hæve sig over standardløsninger og se alternativt og jeg mener eller tror på, at en levedygtig, bæredygtig palæstina stat vil have mere held, jord, naboer og levedygtighed alene ved at slå en streg over navnet Jordan og kalde det Palæstina, da befolkningen der allerede er arabere, muslimer og med samme type kultur. Det er at springe over hvor gærdet er lavest. Istedet for at satse at Palæstina etableres på vestbredden, tror jeg det er langt lettere at etablere Palæstina på østbredden (øst for jordanfloden). Men det er heller ikke let at få igennem. Det kunne også være via SYKES-PICOT tegninger, så man gentegner et nyt mellemøsten, men denne gang via folkets afstemninger og naturlig demografi og ikke af magthaverne.

  Men tilbagetrækning er en hård løsningsmodel. Da Israel trak sig ud af Sydlibanon, kom der senere Libanonkrig. Da Israel trak sig ud af Gaza, kom der Gazakrig, så når Israel trækker sig ud af Vestbredden – så kommer der nok Vestbredskrig. Spørgsmålet er om denne efter min vurdering forudseelige krig kan undgås, for den bliver dyr i menneskeliv, især blandt araberne, da de militært er tæt på 0 i relation til israelerne. Derfor må der tænkes alternativt og i nye baner. Der er ihvertfald det, jeg er kommet frem til.
  Og hvad nu hvis vestbredspalæstina får støtte fra Iran i denne krig?

  semit

  21. marts 2011 at 20:13

 6. jeg savner stadig en brugbar forklaring på hvorfor jøder/Israel søger Europa når vi har forfulgt dem så meget som historien nu en gang beviser.hvorfor ikke søge sine venner i områder af verden hvor man ikke har været forfulgt?? er i masokister??

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 14:33

 7. det land som gennemførte den grusomme udrydelse er i dag den mest magtfulde nation i EU og alligevel lefler israel for EU. pågeldende land har endikke afskaffet nasismen der florere i bedste velgående med fester på hitlers fødselsdag osv.osv. og alligevel lefler israel / jøder for europa ?? .hvad sker der i hovedet på disse jøder??

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 14:41

 8. Det er ikke min opfattelse at jøder/israel søger europa specielt. Men det kommer an på hvad det at søge europa betyder. Israel er med i musik & sports europa og associeret med EU. Jeg tror det handler om, at dér bliver Israel anerkendt som er en mangelvare i deres lokale omgivelser. Og anderkendelse for et land eller endda en person er temmelig væsentligt for ens selvfølelse eller et lands selvfølelse. Østlandende, også Tyrkiet er ellevilde med deres optræden i Musik-grandprix. Så jeg tror det handler om anerkendelse. Det er mit bud. Hvad er dit bud ?

  semit

  22. marts 2011 at 14:50

 9. Istedet for at svare automatisk vil jeg lige tænke over det for jeg kan godt se noget tilsyneladende selvmodsigende i det. Er der andre læsere der har et bud på hvorfor Israel søger anerkendelse, støtte og samarbejde med netop jødernes tidligere værste fjende ?

  semit

  22. marts 2011 at 15:05

 10. HVORFOR?? JØDER OG NASISTER HAR ALDRIG LAVET EN VÅBENHVILE ELLER EN FREDSAFTALE. NASISMEN LEVER I BEDSTE VELGÅENDE, MEN DEN BEKEMPER JØDERNE IKKE; ISTEDET HAR DE VALGT AT BEKEMPE DERES EGET BRODERFOLK,MUSLIMERNE, JEG FATTER IKKE JØDER!!!

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 17:19

 11. sagen er vel at jeg hader ufred og regulær krig i mellem mennesker vi er alle født for at være her til vi dør, så hvorfor så bruge tiden på ufred??.
  når vores børn slås sender vi dem på hver sit værelse, måske skulle vi undvige denne tendens til at omfatte hele befolknings grupper/lande. tvungen sameksistens er ihvertfald er blodig løsning, og desværre ofte for de svageste, kvinder og børn.

  finn rasmussen

  23. marts 2011 at 11:27

 12. Helt eng Finn..Jeg rystende træt af Israel – de tuder og piver over at blive urimeligt behandlet historisk, men de er selv de største svin over for deres naboer.

  Henrik

  18. juni 2012 at 13:24


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: