Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Vredens dag i Yemen

leave a comment »

Flere end 20.000 demonstranter er gået på gaden i Yemens hovedstad, Sanaa, i protest mod landets præsident.

“Vredens dag” er indledt torsdag i Yemen.

Fra morgenstunden er flere end 20.000 demonstranter gået på gaden i hovedstaden, Sanaa, hvor der er varslet store demonstrationer dagen igennem. Demonstranternes vrede er rettet mod landets præsident, Ali Abdullah Saleh. Efter pres har han tilbudt at træde tilbage i 2013. Men det tilbud er langtfra tilstrækkeligt, mener demonstranterne …

kilde: JP

Ser vi tæppefald over hele linien? Yemen er relativt fundamentalistisk, så hvis man er imod det, kan det kun blive bedre. Omvendt er Egypten, der både har sekulære og fundamentalistiske kræfter og så er der Jordan, der ligeledes har begge dele, mens Syrien ikke er kendt for fundamentalisme, men ikke desto mindre bekæmpede Syriens det muslimske broderskab med en massakre, få kender til, så det ved læseren nu. Vedlagt er video og link til en Syrisk massakre, der kostede 17-40000 mennesker livet for en generation siden.

“Hama massakren ( arabisk : مجزرة حماة ) fandt sted i februar 1982, hvor den syriske hær bombarderede byen Hama med henblik på at kvæle et oprør fra Det Muslimske Broderskab. Det anslås, at 17.000 til 40.000 mennesker blev dræbt, herunder omkring 1.000 soldater, og store dele af den gamle by blev ødelagt. Angrebet er blevet beskrevet som muligvis værende “den eneste dødelige handling nogen arabiske regering har gjort mod sin egen befolkning i det moderne Mellemøsten”.

kilde: wikipedia

Written by semit

3. februar 2011 hos 11:10

Lagt i Israel, Yemen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: