Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Beduinterrorister forsøger at overtage det nordlige Sinai, 12 døde

leave a comment »

Tolv beduinterrorister og egyptiske sikkerhedsstyrker er blevet dræbt syd for Gaza, hvor beduiner i forrige uge forsøgte at tage kontrol over et område, der tjener som smuglerområde. Egypten har sendt flere styrker ind i regionen og har lukket Rafiah grænseovergangen.

Bevæbnede terrorister angreb egyptisk politi i Rafiah, som strækker sig over grænsen mellem Gaza og Egypten; og ifølge nyhedsbureauet Ma’an, der er hjemmehørende i Betlehem, afbrændte de mindst en politistation.

En del af afspærringen blev ødelagt, men Hamas har efter sigende repareret bruddet for at forhindre araberes masseflugt fra Gaza.

Beduinstammer havde benyttet sig af det egyptiske politis og hærstyrkers tilbagetrækning, som Mubaraks regering sendte tættere på Kairo og Suez områderne for at undertrykke demonstrationer, der krævede, at den egyptiske præsident Hosni Mubarak trak sig tilbage. Raketdrevne granater og riffelskud ledsagede forsøget på overtagelse af magten.

Den nordlige Sinai-halvø er centrum for smugling af narkotika, terrorister og våben ind i Gaza og er også et passageområde for afrikanere, der søger bedre økonomiske vilkår i Israel. Det er mislykkedes Egypten at standse smugleraktiviteter til trods for et løfte fra USA om at opstille overvågningsudstyr som en tilskyndelse for Israel til at gå med til en våbenhvile i det tre uger lange Operation Cast Lead antiterrorfelttog for to år siden.

Flere arabiske fanger – herunder dem fra Hamas, der undslap egyptiske fængsler under det kaos, der har rystet landet – er nået til Gaza gennem smuglertunneller. Flere end tusindvis af andre – herunder muslimske ekstremister – er flygtet fra fængslerne og spredt over hele Egypten.

I Gaza skyndte arabiske indbyggere sig til tankstationer for at lagre brændstof, idet de frygter en mangel på grund af øget sikkerhed i Sinai, hvor smuglertunneller sørger for det meste af benzinforsyningen til Gaza.

kilde: http://www.supportisrael.net/

Denne og andre nyheder kan man modtage i sin indbakke en gang om ugen eller der omkring ved at abbonnere på israelske nyheder af dem, der er lidt usædvanlige. Tilmeldinger foregår på denne side

Written by semit

12. februar 2011 hos 17:21

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: