Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Egypten mister kontrol på Sinai-halvøen

leave a comment »

Israelerne opfordres til at vende hjem af frygt for at halvøen bliver affyringsrampe for terrorangreb som egyptisk politi opgiver. Bekymringen er stigende i Israel over forlydender om, at det egyptiske politi har opgivet Sinai-halvøen i lyset af den voksende Beduin vold, og at området vil blive omdannet som grobund for global jihad.

Ifølge oplysningerne har egyptisk politi opgivet snesevis af politistationer i hele halvøen, efter at de blev angrebet af Beduiner bevæbnet med missiler og geværer.

Denne bekymring var bag Israels beslutning om for to uger siden at tillade indsættelsen af 800 egyptiske soldater i Sharm e-Sheikh og Rafah. I de seneste år har Sinai i været brugt som affyringsrampe for angreb mod Israel, herunder Hamas, som i flere måneder fyrede Katyusha raketter ind i Eilat fra det egyptiske territorium.

Det egyptiske militær har i årevis haft vanskeligheder ved at kontrollere Beduinbefolkningen, som ikke er loyale overfor den egyptiske regering i Kairo.

“Sinai er allerede kendt som en lovløst land”, sagde en højtstående embedsmandsmand fra forsvaret i løbet af weekenden. “Der er en reel bekymring for, at hvis egypterne ikke får Sinai tilbage under deres kontrol, kan det udvikle sig til en alvorlig trussel mod Israel.”

Israel, som har opfordret alle sine borgere at forlade Sinai straks, er især bekymret over muligheden for, at Hamas vil tage fat i dele af halvøen, og bruge den til at iværksætte angreb ind i Israel via den 240-kilometer lange israelsk-egyptiske grænse med en vægt på Eilat.

Der er også bekymring for, at uden egyptiske sikkerhedsstyrkers tilstedeværelse i Sinai, vil Hamas blive i stand til at øge mængden og kvaliteten af våben og sprængstoffer, der smuggles ind i Gaza-striben via Egypten. Israel har delt betænkelighederne med sine allierede.

kilde: jpost

Man kunne jo også tænke lidt kreativt. Hvis nu Sinai løsrev sig fra Egypten, kunne det blive et Palæstina ved det røde hav, med olie, koralrev og masser af land, der svarer til 2 gange Danmark. Hvorfor skal palæstinenserne/araberne lige nøjagtigt være præcis det samme sted som deres forfædre flygtede og flyttede fra for mange krige siden i det nuværende Israel? Det er jo at gøre det hele besværligt. Hvis man vil have et Palæstina, kan man pudse brillerne og starte med om Jordan ikke de facto er et palæstina, da Jordan er en del af det oprindlige område fra det britiske mandatstyre og befolkningen både er arabere, muslimer og etniske palæstinensere. Derudover bringer Sinai en ny mulighed på forhandlingsbordet, da Sinai er lige så øde som Jordan, men indeholder råstoffer, turistområder, olie og hellige steder.

Hvorfor spænder dem, der kalder sig palæstinensere, ben for sig selv? Det er meget lettere at etablere et palæstina eller autonomt område i Sinai eller Jordan. Hvorfor vælger de den sværeste løsning, nemlig vestbredden? Østbredden er kun over floden – Jordanfloden.

Written by semit

13. februar 2011 hos 12:44

Lagt i Ægypten, Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: