Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Support Israel

leave a comment »

 

Tryk & Støt

Initiativtagerne til Support Israel er en gruppe danskere, som med udgangspunkt i jødernes og staten Israels historie og den mangeårige ensidige internationale propaganda mod og forsøg på at isolere og skade Israel politisk og økonomisk, føler en stærk tilskyndelse til at støtte Israel på forskellige vis.

Vores formål er:

  • At være en dansk støttegruppe for Israels ret til at eksistere som en selvstændig stat inden for sikre og anerkendte grænser.
  • At støtte og opfordre til fortsat handel med varer fra Israel fordi handel med Israel på én og samme tid er ensbetydende med handel med araberne fra Judæa, Samaria (= Vestbredden – af Jordanfloden) og Gaza. Kan der være et samarbejde de to parter imellem, så bør man gøre alt for at fremme og bevare den. Det vil skabe bedre grobund for en fredelig sameksistens.
  • At yde støtte til den eneste demokratiske stat i Mellemøsten for at fremme samhandel, udveksling af viden og tjenesteydelser.
  • At oplyse danske medier og politikere om de faktiske forhold om Israel.
  • Vi vil imødegå misinformation om og ensidig kritik af forholdene i Israel og Israels forhold til omverdenen i danske medier og den offentlige debat om Israel i Danmark

Her er der mulighed for at støtte Israel eller tilmelde sig email-nyheder, der kommer til din email pt. ca. 1 gang om ugen, men dansk oversættelse af de vigtigste begivenheder i ugens løb.

Et eksempel er :

Mange vestlige analytikere er enige om, at Det Muslimske Broderskab og Hamas er en og samme. En ledende gejstlig fra Broderskabet har sagt: “Dræb jøder – til sidste mand.” Hvis Broderskabet tager over i Egypten, vil det styrke Hamas i Gaza.

En anden Broderskabs-leder fortalte i mandags til en arabisksproget avis, at egyptere “skal forberede sig på krig mod Israel.”

Det Muslimske Broderskab og Hamas har rødder i den samme ideologi. “Hvis grupper fra Det muslimske Broderskab får en fremtrædende plads i regeringen, vil dette helt sikkert hjælpe til at konsolidere Hamas’ greb om Gaza,” sagde Atiyeh Jawwabra, en politisk videnskabsprofessor på Jerusalems Al Quds University, fortalte Wall Street Journal’s Joshua Mitnick.

Journalisten tilføjede: “Hamas, hvis grundlægger var medlem af Det muslimske Broderskab i Egypten, har afvist forhandlinger med Israel og nægter at give afkald på militære og terrorangreb.”

“Under et andet navn (Hamas) styrer Det muslimske Broderskab Gaza-striben. Hamas’ charter fastslår utvetydigt, at de ønsker at udrydde Israel,” skrev Richard Cohen i Washington Post i sidste uge.

Det Muslimske Broderskabs ideologi blev gjort klar i en af deres ledende forkynderes prædiken, sheik Yusuf al-Qaradawi, som er hjemmehørende i Qatar. For to år siden sendte Anti-Defamation League (amerikansk jødisk lobbyorganisation grundlagt med det formål at stoppe krænkelse af jøder og jødedom) mere af hans undervisning, hvoraf en af talerne var et opkald om, at den almægtige burde tage sig af Israel og jøder og “dræbe dem, indtil der ikke er flere tilbage.”

I en prædiken, sendt i januar 2009 på Al Jazeera tv, sagde Qaradawi: “Jeg vil skyde Allahs fjender, jøderne, og de vil smide en bombe mod mig, og på den måde vil jeg forsegle mit liv med martyriet.” To dage senere kom Qaradawi med endnu en tale, der også blev sendt på Al-Jazeera, hvori han hævdede, at Adolf Hitler var sendt af Allah for at straffe jøderne.

I samme måned ledte han en delegation af muslimske lærde, der mødtes med arabiske terroristgrupper – herunder Hamas – i Damaskus “for at drøfte måderne, hvorpå han kan håndtere en krig om folkedrab mod befolkningen i … Gaza.”

Ved en anden lejlighed erklærede han: “Jeg støtter Hamas, Islamisk Jihad og Hizballah. Jeg er imod den fred, som Israel og Amerika ønsker at diktere. Freden er en illusion. Jeg støtter operationer, der fører til martyrium.”

Flere analytikere anser Det muslimske Broderskab for at være et mindretal i Egypten, og Atlantic’s Jeffrey Goldberg, der traditionelt er imod israelsk nationalisme, mente for nylig, at “der i sidste ende intet alternativ er til frihed og selvstyre,” selv hvis det betyder, at en radikal muslimsk gruppe vil kontrollere Egypten.
Under George W. Bush administrationen fik USA’s udenrigsminister Condoleezza Rice et granatchok, da hjælpere vækkede hende midt om natten for at fortælle, at Hamas vandt Det palæstinensiske Selvstyres første og eneste lovlige valg, som Amerika sponsorerede – og endda overvågede – i Det palæstinensiske Selvstyre.

CNN har bagatelliseret udsigten til en egyptisk regering, ledet af Det muslimske Broderskab, idet de citerede den egyptiske analytiker Mustafa Abulhimal for at sige: “Det muslimske Broderskab er et lille mindretal blandt dem, der er ude på gaderne,” og tilføjede, at der ingen sammenligning er mellem Egypten i dag og Iran i 1979, da den islamiske revolution væltede den amerikansk-støttede Shah.

“Det muslimske Broderskab har intet at gøre med den iranske model, har intet at gøre med den ekstremisme, som vi har set det i Afghanistan og andre steder. Det muslimske Broderskab er en religiøs konservativ gruppe. De er en minoritet i Egypten,” sagde han.

Written by semit

20. februar 2011 hos 22:35

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: