Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Gaza’s andre sider

leave a comment »

Jenin er også på vej frem. Her deres shoppingcenter, ingen kender.

Her snakker vi om middelklassen og om den spirende rigdom i Gaza.  Generelt er indtrykket, at Gaza er en humanitær katastrofe svarende til en åbent fængsel, men hvis man trænger længere ned i dette, støder man på andre oplysninger, nemlig om Gaza’s fremskridt, sport, og en restaurent, som  LONELY PLANET har anmeldt og vurderet. Der ER fattigdom, men der er også rigdom. Men fattigdommen og de riges faciliteter er næppe meget anderledes end i andre større arabiske byer eller landsdele, altså med en kraftig overvægt af de fattige.

En oversættelse …

“I de seneste dage, har de internationale medier, især i Europa og Mellemøsten, været fuld af historier om aktivister, der sejler til Gaza, der desperat trænger til humanitær bistand og byggematerialer. BBC World Service havde selv nyhedsudsendelser med denne historie. Hvad de ikke fortæller dig om, er smarte nye restauranter og swimming pools i Gaza, eller om vindsurfing konkurrencer på Gaza strande, eller the Stribben’s overfyldte butikker og markeder. Mange palæstinensere på Vestbredden og i Gaza lever et middelklasse (og i nogle tilfælde en overklasse) livsstil, som vestlige journalister ikke aflægger rapport om, fordi det ikke passer sammen med den forenklede historie, de blev sendt til at skrive. Man spekulerer på, hvordan et område, der hævder at mangle vand og byggematerialer og afhænger af  humanitære bistand bygger en olympisk størrelse swimming pool og skaber en luksus livsstil for nogle, mens andre er tvunget til at leve i ekstrem fattigdom som politisk kastebold flygtninge. I Roots Club i Gaza, ifølge Lonely Planet guidebog, kan du “spise steak au Poivre og kylling cordon bleu. Restaurantens hjemmeside på arabisk giver et indblik til middelklassens fornøjelser og livsstil for Hamas’ embedsmænd i Gaza. Og her er det på engelsk, for alle de journalister, FNfolk og NGO ansatte, der spiser her. Og en salgsfremmende video af klubben er også produceret. I tilfælde af, at nogen tvivler om ægtheden af denne video, har jeg lige ringet til klubben i Gaza By, og havde en hyggelig snak med lederen, der stolt bekræftet forretning blomstrer, og mange palæstinensere og internationale gæster dinerer her.

I en rubrik for The Wall Street Journal sidste år, dokumenteres  “eftervirkningerne” af en tidligere “nødsituation Gaza båd flotille,” hvor de ankomne bagefter blev set købe souvenirs i velassorterede butikker. (Du kan også rulle ned her for flere billeder af Gaza’s “fattige” butikker.)

Men mainstream liberale internationale medier rapporterer ikke om noget af dette. Afspilning af manipulerende spin for BBC er let: Hvis vi havde deres enorme skatteyder-finansierede ressourcer, kunne vi også udarbejde rapporter om dele af London, Manchester og Glasgow og få det til at se ud som om, der er en humanitær katastrofe i hele Storbritannien. Vi kunne producere den samme virkning ved selektivt at filme forsumpede dele af Paris og Rom og New York og Los Angeles.

Selvfølgelig er der fattigdom i Gaza. Der er også fattigdom i dele af Israel. (Hvornår var sidste gang en udenlandsk journalist i Israel forlod lounge barer og restauranter i kong David og American Colony hoteller i Jerusalem og gik til slum-lignende områder i det sydlige Tel Aviv? Eller den hårdt ramte Negev byerne Netivot eller Rahat?)

Men den måde, at mange prominente vestlige medier bevidst vildleder det globale publikum og systematisk skaber et indtryk, at et folk sulter i Gaza, og at det er alle Israels skyld, kan kun tjene til at øge hadet til den jødiske stat.”

Læs mere:  http://fullcomment.nationalpost.com/2010/05/25/fancy-restaurants-and-olympic-size-pools-what-the-media-won%E2%80%99t-report-about-gaza/#ixzz0pDyY45Bh

Gaza’s katastrofe består i HAMAS’s aggresivitet overfor Israel, som Israel svarer igen på. Intet HAMAS – intet israelsk militært svar.

Written by semit

21. februar 2011 hos 14:17

Lagt i Gaza, Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: