Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Internettet lukkes i Libyen

with 2 comments

Også Al jazeera er lukket flere steder i den arabiske verden.

kilde: jp

Der skønnes at være op mod 60 dræbte i Libyen i det seneste døgn. Der er måske 1000 dræbte i arabiske demonstrationer i Bahrein, Libyen, Egypten, Yemen, Algeriet osv de seneste uger, men venstrefløjen danner ikke demonstrationer. Derimod kritiserer venstrefløjen med mange demonstrationer, når 8-9 aktivister, der med overlæg tog en risiko, blev dræbt i israelsk selvforsvar på mavi marmara flotilla sidste år. Begrundelsen fra venstrefløjen for at demonstrere FOR de dræbte aktivister var, at de var uskyldige. Jamen er de 1000 (skøn) dræbte arabiske demonstranter måske ikke også uskyldige? Hvorfor denne enorme forskelsbehandling? Er en aktivists liv på en båd med varer til Gaza måske mere værd end en Egyptisk købmand? Liv er liv. Ingen forskelsbehandling, tak. Men det forstår de ikke på venstrefløjen.

Written by semit

21. februar 2011 hos 13:29

Lagt i Israel

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. ??? – der har været solidaritetsaktioner med Egypten og Tunesien flere steder, (med-) arrangeret af folk fra venstrefløjen. Både i og uden for Danmark. Der har ikke været noget for Libyen endnu HER; men det har der i USA og i London, igen med deltagelse af venstrefløjen eller hvad du kalder det. So come again?

  Til gengæld må jeg have overset de store solidaritetsdemonstrationer til støtte for de arabiske revolutioner i Israel; måske de ikke er begejstrede for udsigten til ikke længere at være “Mellemøstens eneste demokrati”.

  Carsten Agger

  21. februar 2011 at 23:08

 2. Det glæder mig, hvis du har ret. Jeg læser gerne modkraft for inspirationens skyld og for at lære nyt om alle. I modkraft har jeg ikke læst eller set annonceret demoer for araberne/imod diktaturene. Men der dukker flere og flere kritiske artikler op om mangel på borgerrettigheder og politistatsmetoder i flere arabiske lande.

  Min kritik går på, at man i flere tilfælde kan samle venstrefløjen for at demonstrere mod 9 dræbte flotilla- aktivister men man samles ikke på rådhuspladsen blot EEn gang til støtte for frihed, borgerrettigheder, lighed, nej til politistat og diktatur, der snart har kostet 1000 arabere livet. Det er mit skøn at en fredsaktivist’s liv ikke er mere værd end en egyptisk købmand eller tunesisk bærplukker, da det er socialt betinget om, man bliver rød, blå, aktivist eller kapitalist. Derfor skal man bagom facaderne og betragte alle, alle folk som lige – uanset deres kasket eller agenda.

  Derfor har jeg også den holdning, at man skal demonstrere hvor uligheder, utilfredshed, mangel på lighed og retfærdighed er størst. Og derfor skal de arabiske lande have meget mere opmærksomhed end fx Israel, der kræver 0 NUL dræbte i regeringsfjendtlige demonstrationer i Tel Aviv, ofte med 100.000 deltagere. Det er der ingen, der roser, men tværtimod kritiseres Israel, når flotilla-aktivister forsøger at bryde Israels militære forordninger til Gaza, så aktivister betaler med deres liv i disse forsøg.

  semit

  22. februar 2011 at 00:02


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: