Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Antisemitismen er tilbage i Grækenland

leave a comment »

Antisemitismen viser sit grimme ansigt i Grækenland, hvor fænomenet er mere udbredt end nogensinde – ikke mindst i Athen.

I de 10 måneder siden et Holocaust mindesmærke blev indviet i den græske hovedstad, er en neonazistisk kandidat blevet valgt ind i byrådet, og byens jødiske museum er blevet overdænget med nazi symboler. Jødiske begravelsespladser er blevet skændet over hele landet, og Holocaust monumenter og synagoger har været udsat for hærværk. Landets 6.000 jøder – et levn fra de 60.000 andre, der blev deporteret i 1943 og 1944 til nazisternes dødslejre – har været mål for en nylig stigning i ’ hade forbrydelser ’ i Grækenland. Desuden blev et besøg i denne måned af jødisk-amerikanske ledere mødt med forfærdelse, og uimodsagt antisemitisme af mange, herunder en fremtrædende græsk komponist, Mikis Theodorakis. “Zionismen og dens ledere er her, forsamlet i vores land!” sagde han advarede i et tv-interview. “Dette er ikke noget at grine af, ” sagde han, og langede ud efter zionismen og dens “kontrol over Amerika og banksystemet, som Grækenland nu er blevet et offer for.” Theodorakis indrømmede åbent at være anti-semitisk, en tilståelse der efter sigende ikke gav anledning til nogen løftede øjenbryn. ” Vi har altid været under belejring af fanatikere og højreekstremistiske politiske bevægelser her,” sagde David Saltiel, formand for den centrale jødiske bestyrelse i Grækenland, til LA Times i et interview som blev offentliggjort mandag. Frygten er nu, at antisemitismen vil blive værre med den finansielle krise. Landets dybe økonomiske vanskeligheder foranledigede en massiv € 110.000.000.000 (147 milliarder dollar) redningsaktion sidste år af 15 finansministre i den Europæiske Union og det Internationale Monetære Fond. Lederne af den 16-nationers Eurogruppe besluttede at handle for at forhindre Grækenland i at misligholde sin massive gæld. Men redningen kunne ikke forhindre vreden blev udløst mod en kaskade af arbejdsløshed og den eksplosive indvandring – hvoraf nogle siden er blevet rettet mod jøder.

Ikke kun i Grækenland

Imidlertid er Grækenland ikke det eneste land, hvor antisemitismen er stigende. Den farlige tendens ses også i den svenske by Malmø, hvor der kun bor 700 jøder. ifølge Frederik Sieradzki fra det jødiske samfund i Malmø er mange jødiske indbyggere blevet bedt om at flytte for deres egen sikkerheds skyld. I 2009 var der 79 ’had forbrydelser’ mod jødiske indbyggere indberettet til politiet – en fordobling i antallet rapporteret et år tidligere. Jødiske kirkegårde og synagoger er gentagne gange blevet ødelagt med anti-semitisk graffiti.

En lignende udvikling er blevet bemærket i Frankrig, hvor 832 anti-semitiske episoder blev registreret i 2009. Halvdelen, 474 hændelser, blev rapporteret i 2008, ifølge Instituttet for hjælp til ofre i det jødiske samfunds beskyttelses service (SPCJ). Næsten en tredjedel af gravstenene på en 200-år gammel jødisk kirkegård i den nordøstlige del af landet blev smadret i november sidste år. Af de 126 tykke kalkstens gravstene var 49 ødelagt og væltede i den 19. århundredes kirkegård i byen Bar-le-Duc, beliggende i Meuse-distriktet i Lorraine regionen. En jødisk begravelsesplds i det østlige Frankrig var ligeledes angrebet i byen Wofisheim, i Alsace-regionen i juli sidste år. I nærheden Strasbourg, blev omkring 30 jødiske gravsten ødelagt og skamferet tidligere på året, med “Juden Raus” (ud med jøderne!) overmalet på en af dem. Der var malet hagekors på 18 andre gravsten. Vandaler skændede et mindesmærke for jøder som blev deporteret af nazisterne i byen Marmande august sidste år, et angreb, der fulgte efter et andet, som var rettet mod en halv snes kosher forretning

kilde: http://www.supportisrael.net/ via INN

Denne og andre nyheder kan man modtage i sin indbakke en gang om ugen eller der omkring ved at abbonnere på israelske nyheder af dem, der er lidt usædvanlige. Tilmeldinger foregår på denne side

Written by semit

1. marts 2011 hos 11:20

Lagt i Antisemitisme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: