Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Villy Søvndal dropper ‘Boykot Israel’

leave a comment »

Med udsigt til at Søvndal kan blive udenrigsminister i en kommende regering, har han valgt at droppe ideen om at boykotte Israel. I Israel bliver ingen dræbt i fredelige demonstrationer. Der er ingen diskrimination baseret på religion, køn, tro, etnicitet og hudfarve. Oprøret i den arabiske verden viser den store utilfredshed med diktatorerne med efterhånden 1000vis af dræbte. Så det er et hårdt slag for ‘boykot israel’ kampagnen, at en af deres støtter falder fra. Boykot Israel finder vel deres største støtter i Gaddafy, Iran, Hamas, Yemen og lignende lande, så tager man afstand fra disse landes diktatorer, kan man istedet vælge at støtte lighed, anti-racisme, ikke-diskrimination og lighed i relation til køn, seksualitet, religion og tro, og så kommer Israel ind i billedet. Dermed er ikke sagt, at Israel er perfekt, men det er vel langt over de omgivende stater.

Vil enhedslisten også gøre op med at Israel og deres politik er at foretække, fremfor mange arabiske stater, som de ikke anbefaler boykot af?

I forbindelse med jordskælvskatastrofen i Japan, har Israel tilbudt hjælp ligesom Israel gjorde i Haiti, Tyrkiet og mange andre steder. Boykot af Israel indebærer at man ikke modtager støtte og hjælp, når det gælder. Er det ikke lidt sygt?

kilde: JP & jpost

Written by semit

13. marts 2011 hos 13:09

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: