Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Nu har 12 nuværende og tidligere folketingsmedlemmer for SF droppet ‘Boykot Israel’

with one comment

kilde: EB

Ved at droppe ‘Boykot Israel’ sikrer man mere nødhjælp til katastroferamte områder som Japan i sidste uge samt 20 andre steder i verden. Yderligere sikrer man israelsk knowhow inden for solenergi, opdyrkning af ørken, sikkerhed i IT og medicinske landvindinger. Der findes et link på bloggen, der viser de israelske landvindinger.

Bunden i ‘Boykot Israel’ ligger i at give palæstinenserne eget land og styre. Men som tilhænger at maslows behovspyramide må jeg mene, at det vigtigste for det enkelte menneske er adgang til rent vand, fødevarer, retten til læger, tandlæger og medicin og hospitaler, mulighed for uddannelse og arbejde og muligheden for sociale- og arbejdsmæssige netværk og som kronen på værket også at kunne praktisere egen kultur, religion og sprog. Dette kan palæstinenserne på vestbredden og de israelske arabere i Israel..  At oprette en ny arabisk stat – palæstina – har intet med ovenstående at gøre men derimod at deres pas er påtrykt Palæstina og ikke Israel eller Jordan eller Libanon. Den har ingen indflydelse på vandressourcer, adgang til fødevarer, læger, tandlæger, arbejde, uddannelse, sprog og kultur. Det er noget rent formelt og som de arabiske lande opfører sig for tiden, kan det endda være, at et jødisk land giver mere sikkerhed og borgerrettigheder end et arabisk.

Hvornår vil enhedslisten overveje at droppe deres israel-boykot når nu de ikke har boykot på programmet for mange arabiske stater? Foretrækker enhedslisten styreformer som Libyen,Yemen, Syrien, Bahrain og Somalia fremfor Israel? Dermed ikke sagt, at Israel altid gør det perfekte i forsvar for krig og terror.  Men hvis ytringsfriheden, demokratiet, borgerrettigheder og lighed er større i Israel end i mange arabiske stater – Er det så ikke Israel man bør støtte først?

Written by semit

20. marts 2011 hos 17:00

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. God dag mand økseskaft – argumentation, der er ingen sammenhæng mellem Boykot Israel og katastrofen i Japan.
    Måske kan nogen se der en sammenhæng mellem SFs støtte til Nato-krigen mod Gadaffi opstartet med luftzonen og nu også bombninger af byer, samt SF åbenbart har skiftet orientering i boykot Israelspolitik. Kendsgerningerne er at Israelske fly i år gentagne gange har bombet civilbefolkninngen i Gaza. Hvordan indgår det i behovspyramiden at SF æder sin egne principbeslutninger om boykot Israel, og klandrer Enhedslisten for ikke at gøre det samme?

    Jørgen Flyr

    4. april 2011 at 07:59


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: