Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Yemen i kaos – 52 skudt

leave a comment »

I sidste uge blev det for meget for præsident Ali Abdullah Saleh, og 52 demonstranter mistede livet, efter at han pussede militæret på dem … Qatar har nu også sendt tropper til Bahrein … I Syrien er der uro. Bashar al-Assad sendte tropper til at undertrykke et oprør i byen Hama i 1982, dræbte mindst 17.000 mennesker. Ikke en massakre mange kender. Men der er jo heller ikke ytringsfrihed i Syrien. Der er der derimod i Israel, så derfor hører man, når bare en israeler angribes.

kilde: EB & Telegraph

Man hører ikke meget om Yemen, Syrien og Saudiarabien og Oman, hvor der også er oprør, der kræver dræbte ved demonstrationer. Israel adskiller sig ved, at modstand mod deres regering via demonstrationer ikke kræver dræbte. I Israel kan man kritisere og nedgøre deres regering uden frygt for anholdelser eller drab. Ikke desto mindre findes der boykot israel bevægelser, men ikke boykot yemen, boykot Syrien osv. Boykot Israel har sin bund fra Israel ikke skal eksistere til det trækker sig ud fra vestbredden, så det ikke er besat. Men hvad er konsekvensen, hvis vestbredden ikke styres fra Israel?

Da Israel trak sig ud af Sydlibanon, kom der senere Libanonkrig. Da Israel trak sig ud af Gaza, kom der Gazakrig, så når Israel trækker sig ud af Vestbredden – så kommer der nok Vestbredskrig. Spørgsmålet er om denne efter min vurdering forudseelige krig kan undgås, for den bliver dyr i menneskeliv, især blandt araberne, da de militært er tæt på 0 i relation til israelerne. Og hvad nu hvis vestbredspalæstina får støtte fra Iran i denne krig? Kommer der så ikke en ganske alvorlig mellemøstkrig?

Written by semit

22. marts 2011 hos 01:15

Lagt i Yemen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: