Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

50 personer menes dræbt under protesterne i Syrien

leave a comment »

Mange tusinde demonstranter har de seneste dage været på gaderne i syriske byer for at vise deres utilfredshed med landets autoritære præsident, Bashir al-Assad, og hans Bath-parti. Hen ved 50 personer menes dræbt under protesterne. Uroen har i forvejen fået præsident Assad til at lægge op til, at en række kontroversielle undtagelseslove fra 1963 vil blive ophævet …

kilde: JP

Syrien har en kontrovers med Israel, idet området GOLAN, der dækker ca 1% af Syrien, er annekteret af Israel, eller besat hvis man er Israel-fjendtlig. Baggrunden for, at Israel har annekteret det lille bjergområde skyldes, at Syrien op gennem 1960erne har brugt GOLANhøjderne til at udføre små angreb ind i Israel og i særdeleshed i 6-dages krigen, hvor Syrien brugte GOLAN som platform. 6 dages krigen blev teknisk startet af Israel fordi ægyptiske tropper placeredes langs grænsen til Israel og suppleret med jordanske og syriske tropper langs grænsen til Israel. FN-observatører var forinden blevet hjemsendt at Ægypten i Sinai.

Israel er villig til at bytte GOLAN med en fredsaftale med Syrien med det vil Syrien ikke. Der er meget mere om det omstridte område her og på dansk her.

Written by semit

29. marts 2011 hos 10:32

Lagt i Syrien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: