Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Britiske muslimer for Israel

leave a comment »

videotip: Proisrael

Er man muslim er man ikke pr definition imod Israel. Det kan sagtens være, at muslimer i Israel har flere rettigheder end naboerne, bedre økonomi, mere ytringsfrihed og højere unddannet end i deres arabiske nabolande. Nogen britiske muslimer står sammen og lavet ovenstående video.

Jerusalems arabiske befolkning foretrækker israelsk suverænitet end udsigten til at leve under den Palæstinensiske Myndighed, ifølge en kolonne skrevet af den populære arabiske forfatter Khaled Abu Toameh. Abu Toameh, en muslimsk arabisk journalist i næsten tre årtier siger, at PA’s insisteren på at tage halvdelen af Jerusalem som hovedstad i det nye land, de ønsker at skabe, vil gøre byen til et mareridt på grund af sikkerhedsbarrierer, checkpoints og grænseovergange. Og ligesom ingen hørte på PA-araberne i Judæa, Samaria og Gaza før Oslo-aftalerne blev underskrevet i 1993, er det endnu engang tilfældet, at de arabiske beboere ikke bliver hørt.

Abu Toameh mener, at det er rimeligt at spørge de 200.000 arabiske indbyggere i Jerusalem, om de rent faktisk ønsker at bo i en delt by under den Palæstinensiske Myndighed eller Hamas. Et flertal ville sandsynligvis foretrække status quo på grund af, at indehavere af israelske id-kort, har ret til privilegier, som palæstinenserne på Vestbredden og Gaza-striben ikke har som fri bevægelighed og sociale, økonomiske, sundheds-og uddannelsessystemer, som israelske borgere er berettiget til.

kilde: INN

Written by semit

30. marts 2011 hos 14:04

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: