Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

33 nye dræbte i Syrien

leave a comment »

Der går ikke en dag, hvor der ikke kommer nye informationer om dræbte i Syrien i disse uger, hvor modstanden mod Syriens diktator bliver større og større.
Over 230 er nu blevet dræbt at Syriens sikkerhedsstyrker og deres fjende – er dem selv – nemlig deres egne statsborgere. Man kan derfor undre sig over, at når 1000er er blevet dræbt i Libyen, Egypten, Yemen, Tunesien og Bahrain, at det er Israel, man ønsker at boykotte. Eksempelvis kommer en boykot Israel tale 1 maj i fælledparken. Der findes også regeringsfjendtlige demonstrationer i Israel en gang imellem, men her taler man ikke om dræbte eller sårede, men derimod om antal deltagere. Boykot Israels aktiviteter kan læses her boykotisrael.dk og den er værd at følge, for så kender man deres aktivitetskalender og så kan man købe israelske varer ind på deres aktionsdage eller stille og roligt og empatisk tage kontakt med de få demonstranter og indgå i en dialog og fortælle, om der ikke er bedre sager at kæmpe for, fx frihed, retten til demonstrationer, retten til liv og ytringsfrihed i den arabiske verden. Man kan ikke kæmpe for lighed og ytringsfrihed og ligestilling i Israel for araberne eller muslimerne, da de allerede har lighed og optræder i regeringen, hæren, miss israel, og så meget andet som nedenstående billede er et eksempel på.

boykotisrael.dk er også interessant, hvis man vil studere fordomme. Eksempelvis kalder de sikkerhedsmuren i Israel for en apartheidmur. Men der er både kristne, muslimer, jøder, hvide, farvede, arabere og isralere på begge sider af sikkerhedsmuren, så det er lidt svært at få øje på, hvad der er apartheid. De kalder også vestbredden for det besatte palæstina. Men Palæstina har ikke eksisteret som land, stat, statsdannelse eller rige nogensinde. For at grave et par spadestik dybere skal man så også definere hvad et land er for en størrelse. Et land kan defineres ved at have en regering, en kultur, en møntfod, en række nationale symboler, en historik, en særlig art etnicitet, religion eller sprog, særlige historiske traditioner. Men alt dette opfylder vestbredden på ingen måde, så derfor er det misvisnede at vestbredden er besat. Da israelske tropper indtog vestbredden i 6-dages krigen var området jordansk. Og før det var jordansk tilhørte området ‘det britiske mandat palæstina’ – som ikke er en landebetegnelse men en etiket for et koloniseret britisk protektorat. Og før det var britisk var Israel, Jordan, vestbredden (også kaldet judæa og samaria), Libanon …. Osmannisk i flere hundreder år. Men sidst judæa, samaria og israel var selvstændige lande var for 2700 år siden, da var og hed området Israel. I mellemtiden har området været administreret eller erobret af et utal af lande. Araberne kom først til området i forbindelse med profeten Muhammeds hære i 6-700tallet.

At least 33 dead in fresh violence against Syria protesters – Haaretz Daily Newspaper | Israel News.

Written by semit

25. april 2011 hos 09:31

Lagt i Syrien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: