Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel overvejer annexion af Judæa og Samaria

with 2 comments

Som modreaktion til at et palæstina måtte udråbes i september, har det været foreslået i Knesset (det israelske folketing) at annektere vestbredden (også kaldet Samaria og Judæa). For tiden anerkender flere og flere lande, et land palæstina, der dog hverken har grænser, regering, mønt, historik eller gammel kultur, så denne eventuelle udråbning virker noget abstrakt. Men et palæstina, der måtte placere sig på vestbredden kan hurtigt blive et nyt Gaza og det kan igen føre til mange krige. PA-områderne er ikke krigeriske overfor Israel og sender ikke raketter afsted som i Gaza. Palæstinenserne har opbygget/tilkæmpet flere områder på vestbredden, og disse områder er PA-styret, dvs uden for Israels kontrol. Et palæstina kan derfor føre til krig til skade for især dem selv på grund af Israels militære overlegenhed. Og hvorfor skulle et palæstina være så vigtigt? Hvad betyder ordet palæstina? Betyder det et land for muslimer? Jamen dem er der mange af i forvejen. Betyder det et land af arabere. Dem er der også mange af i forvejen. Betyder det område bestående af flygtninge fra 1948 krigen? Jamen der er ikke mange tilbage af dem? Betyder det at være herre i eget hus? Det problem har Jordan allerede løst, da det grundlæggende er palæstinenisk og endda en del af det oprindelige ‘engelske mandat palæstina’. Er der andre forklaringer, hvorfor palæstina skulle være så vigtigt?

En langt lettere og hurtigere løsning er at ændre Jordan til Palæstina. Så findes der med ét, et land, der grundlæggende er palæstinensisk, arabisk, muslimsk og med masser af plads. Men nogen kan ikke se skoven for bare træer.

Written by semit

26. april 2011 hos 22:12

Lagt i Israel

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg har hele tiden sagt, at hvis den vestlige verden anerkender en “stat” der officielt skal være lukket land for jøder, så er det en krigserklæring mod den jødiske stat Israel, og så har Israel to muligheder.

  Udvise de over 1 million palarabere der bor i Israel, eller tage det arabisk besatte Judæa og Samaria tilbage til Israels land og bagefter retsforfølge de falske arabiske ledere der har gjort området til en krudttønde af had. Godt at politikerne er inde på samme idéer.

  Michael

  27. april 2011 at 13:59

 2. Jeg har foreslået op til flere gange i denne blog og andre stederc, at man skal gå endnu længere tilbage end 1948 for at finde nye grænser mellem landene, nemlig fra sykes-picot. Den er den aftale, der blev lavet efter det osmanniske rige tabte en del af mellemøsten til sejrherrene i 1917. Her blev x-israel planlagt i san remo, hvor jøderne fik det område, der idag er jordan, israel, gaza, judæa og Samaria. Araberne fik langt mere, men det burde de vel også på grund af deres antal indbyggere. I 1922 blev Transjordanien udråbt. I 1947 blev Israel og et nyt arabisk land planlagt af FN. (ikke palæstina – men endnu et arabisk land). Israel accepterede deres vestlige del af den vestlige del af det oprindelige britiske mandat, svarende til ca halvdelen af 20%, eller 10% af det oprindelige aftalte, idet Jordan fylder ca 80% af det britiske mandat.

  Men da man stadig strides, mener jeg, at sykes-picot kunne genforhandles, herunder grænser til Syrien, Libanon, Jordan, Israel, Iraq og Tyrkiet. En løsning kunne være at Jordan rykker østpå dvs forlader østbredden og indtager det vestligste Iraq og samtidigt kalder sig palæstina, mens israel indtager vestbredden +/- østbredden (af jordanfloden). Libanon kunne smelte sammen med Syrien og der er masser af andre muligheder, der kommer an på en frisk forhandling. Herunder kunne Kurdistan opstå i Syrien og Iraq og Tyrkiet og Assyrien kunne genopstå osv. Mulighederne er store ved en genforhandling.

  http://da.wikipedia.org/wiki/Sykes-Picot-aftalen

  semit

  27. april 2011 at 20:55


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: