Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Naqba for arabiske og jødiske flygtninge

with 2 comments

I morgen den 15 maj er det 63 år siden Israel blev oprettet i nyere tid. Ser man længere tilbage blev Israel også oprettet ca for 3700 år siden. Mens vi levede i jordhuler herhjemme fandtes der lande, man kan kalde Israel, Egypten, Assyrien, Babylon, Moabittternes og hittitternes land osv og senere kom etruskerne, romerne, grækkerne nordpå. Ifølge den israelske kalender var 63 års dagen for nogle dage siden, da den kalender er månebaseret og ikke solbaseret.

I forbindelse med Israels oprettelse i 1948 var der ikke overraskende stridende parter som i enhver anden konflikt. Der skabtes dels muslimske/arabiske flygtninge ud af Israel og dels jødiske/arabiske flygtninge til Israel. Skal man tro de flygtende arabere, var deres flugt begrundet i frygt for terror fra enkelte jødiske gruppers side, og skal man tro de jødiske flygtninge fra arabien, var begrundelsen endnu større:

Udvisning og udvandring af over 850.000 jøder fra arabiske lande er blandt de mindre kendte uretfærdigheder mod menneskeheden. Jøderne fra de arabiske lande var udsat for ydmygelser, diskrimination, menneskerettighedskrænkelser, organiseret forfølgelse og udvisning af regeringerne i de lande, deres oprindelse. I løbet af denne tid, var jødisk ejendom beslaglagt uden kompensation, jødiske kvarterer blev plyndret, og begravelsespladser blev skændet. Synagoger, jødiske butikker, skoler og huse blev plyndret, brændt og ødelagt, og hundredevis af jøder blev myrdet i antisemitblev riske optøjer og pogromer. Af de over 850.000 jødiske flygtninge, der forlod de arabiske lande, søgte ca. 600.000 tilflugt i Israel. Arabiske stater har nægtet at anerkende disse krænkelser af menneskerettighederne og yde nødhjælp til de hundrede tusinder af jøder, som blev tvunget til at forlade deres hjem, virksomheder og ejendele, da de flygtede fra disse lande.

Hvis de arabiske flygtninge fra Palæstina kræver ret til tilbagevenden eller kompensation, gælder det modsatte vel også? I min optik er det vanskeligt om ikke umuligt for 850.000 arabiske jøder at vende tilbage til Bagdad, Yemen, Tunesien … osv. Hvis jøder kunne leve normalt i de arabiske lande og der ikke fandtes antisemitisme i denne verden, var begrundelsen for et Israel, der varetager jødiske interesser, mindre.

Ifølge denne statistik har andre grupper heller ikke ret til tilbagevenden.

 • 400.000 finnere fra Karelen under andre verdenskrig.
 • 8 millioner hinduer og 6 millioner muslimer mellem Pakistan og Indien i 1947.
 • 12-14 millioner tyskere fra Øst-Europa efter krigen.
 • Hundredetusenvis af kurdere.
 • 200.000 grækere på Cypern, 50.000 tyrkere mod nord.
 • Og hvad med Eritrea, Æthiopien, Kashmir, Østtimor, Somalia, DR Congo, Vestsahara,…)

Det er derfor ikke et jødisk/israelsk/zionistisk fænomen, at efter ændringer i demografien, frivilligt eller ufrivilligt, så kan ændringerne ikke tilbageføres. Hvilket kaos ville ikke ske i verden, hvis flygtninge fra krige i fx 60 år skulle reetableres? Imidlertid betragter man de muslimske arabere som et særligt problem. Derfor ligger hønen begravet et andet sted.

Mit bud er, at modstanden mod Israel, skyldes at Israel af venstrefløjen betragtes som en hvid settlerstat og sidste forsøg på kolonialpolitik fra vestmagterne. Imidlertid blev Israel til uden vestlige våben, udnytter ikke lokal arbejdskraft eller bringer naturressourcer tilbage til en moderland. Modsat kolonistater, har alle lige rettigheder og selv de arabiske muslimer ville ikke udskifte Israel med noget andet. Mange tidligere beboere vil ind i dette land og få del i kapitalen og innovationen med henvisning til arveret og jordlodder og anden fast ejendom fra forfædrenes side.

Written by semit

14. maj 2011 hos 08:11

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. 750.000 arabere flygtede fra Palæstina og ca 375 muslimske landsbyer blev jævnet med jorden og områderne overgivet til jøder.med den slask forbrydelser i kufferten får man aldrig fred. fra en der ikke er venstreorienteret men er neutral i forhold mellem jøder (arabere) og muslimer (arabere) med fælles forfader. begge parter er lige dumme og krigsliderlige.

  finn rasmussen

  3. marts 2011 at 14:11

 2. Det er sandt, at 850.000 arabiske jøder med samme ret kunne fremsætte tilsvarende krav om kompensation, men det ville svare til, at en bilist med henvisning til sin gode ret forsætligt kørte f.eks. en cyklist ned, som cyklede over for rødt.. i fodgængerfeltet..

  Pointen er denne: Den stærke – og især KLOGE, – “trafikant” vælger for fredens og trafiksikkerhedens skyld at vige tilbage for sin indlysende “ret”.

  Overført til mellemøstlige forhold betyder dette, at Israel bør vælge FREDENS og ikke “rettens” vej, – ikke således forstået, at man selvdestruktivt skal give køb på den nationale sikkerhed eller tillade 5 millioner “flygtninge” at vende tilbage, men derimod:

  1. Erkende sin del af ansvaret for “Naqba”
  2. Tilbyde massiv økonomisk kompensation, som Israel dog ikke kan klare alene, men med hjælp fra USA, EU, og arabiske lande med Saudi-Arabien i spidsen er det fuldt ud realistisk.

  Med en sådan – desværre utopisk – tilkendegivelse fra Israelsk side ville landet ikke blot gribe initiativet, men vinde store dele af verdensopinionen tilbage på sin side og så at sige vise sig som den kloge og hensynsfulde “trafikant”
  Den positive “feedback” ville vise sig at være langt mere værd end indsatsen, i form af “afgivelse af ret”..

  http://transhumanisten.wordpress.com/2010/05/30/middle-east-peace-plan-proposal-a-draft/

  transhumanisten

  5. marts 2011 at 19:00


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: