Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Massakren i Hebron

with one comment

I Hebron dræbte araberne 65-68 jøder og sårede 58 den 23. august 1929 da spændingen ulmede i denne heksekedel af nationaliteter og boblede over. Den ensomme britiske politibetjent i byen, Raymond Cafferata, var overvældet, og forstærkninger kom ikke før 5 timer efter. Hundreder af jøder blev reddet af deres arabiske naboer, der tilbød dem et fristed fra pøbelen ved at skjule dem i deres egne huse mens andre overlevede ved at søge tilflugt på den britiske politistation på Beit Ramon i udkanten af byen. Da massakren sluttede, og overlevende jøder blev tvunget til at forlade deres hjem og blev evakueret af briterne, blev deres ejendom beslaglagt af de arabiske indbyggere og besatte dem indtil efter Seksdageskrigen i 1967. Denne massakre havde en dyb og varig effekt på det jødiske samfund i Palæstina … Læse mere her

kilde: wikipedia & jewishvirtuellibrary

Jøderne/israelerne mindes ofte denne massakre men enkelte arabere gør det også men det er fordi, de var glade for massakren. Kig på videoen og hør på en araber fra den tid.

Written by semit

17. maj 2011 hos 21:04

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tillad mig at henvise til denne gribende artikel om massakren.
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/08/terrorangreb-i-hebron-1929.html
  Blodbadet blev igangsat på bevidst falske rygter om at jøderne dræbte arabere “deres blod blev udgydt som vand” i en sædvanlig overdreven arabisk retorik, som Vestens medier selv idag sluger ligeså begærligt.
  “Lignende udfordringer er benyttet at palæstineserne i dag for at ophidse til vold mod Israel. Såvel den første som den anden intifada begyndte med falske anklager om israelske aktioner mod muslimerne og deres hellige steder i Jerusalem.”

  synopsis-olsen

  17. maj 2011 at 21:24


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: