Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel stiller med en IMF-kandidat

leave a comment »

Stanley Fischer stiller op som kandidat til IMF

Chefen for den israelske centralbank, Stanley Fischer, får nu støtte fra en uventet kant i kampen om at blive ny chef for Den Internationale Valutafond, IMF. Stanley Fischer sagde i lørdags, at han ønsker at være en kandidat til det ledige job som chef for IMF. IMF-cstillingen blev ledig, efter at franskmanden Dominique Strauss-Kahn den 18. maj trak sig. Det skete i forbindelse med sagen, hvor han anklages for at have forgrebet sig seksuelt på en stuepige på et hotel i New York. Det er en bestyrelse med 24 medlemmer, der repræsenterer IMF’s medlemmer, som skal finde den næste chef. Bestyrelsen sigter mod at blive enige i slutningen i juni. Fischer regnes for at være kvalificeret til at lede IMF, men posten er traditionelt gået til en europæer. Derfor regnes Christine Lagarde for favorit.

kilde. DR / NIHK

Israels økonomi er boomende, så hvis han tager denne erfaring med sig, burde IMF se en god fremtid i møde hvis det er vækst man ønsker. Israel er blandt de få lande, de er ikke er ramt af den økonomiske krise, men tværtimod slår rekord i BNP, turister, vækst-procenter og investeringer.

“Trods optimistiske prognoser fra den israelske Central Bank af Israels økonomiske vækst i år, erkender banken nu, at de har været for pessimistiske. Efter OECD præsenterede en væsentligt bedre forventet vækstprognose af  det israelske bruttonationalproduktet end centralbanken tidligere har udarbejdet, har den israelske centralbank nu ændret deres forudsigelser, og forventer nu en vækst på 5,2 procent i stedet for 4,5 procent, ifølge business magasin glober.

Den israelske centralbank ændrer også prognoserne for arbejdsløshed, og venter nu en arbejdsløshed på 5,8 procent ved udgangen af ​​året. Det vil være den laveste arbejdsløshedsprocent siden Israels oprettelse i 1948. Vækstskønnet er stadig lavere end OECD-tallene for Israel på 5,4 pct. Den israelske Centralbank forventer en vækst på 4,2 procent i 2012, og forventer, at ledigheden vil være stabil. Arbejdsløsheden i Israel var i sidste kvartal på 6,0 procent.

Den israelske centralbank forklarer opjusteringen af ​​prognoser med stigningen i eksporten i første kvartal i år, og stigningen i investeringer.

Trods den hurtige stigning i eksporten forventes betalingsbalanceoverskuddet i betalingsbalancen at blive betydeligt mindre end i den foregående prognose, på grund af en hurtigere stigning i importen, sagde centralbanken”

Written by semit

14. juni 2011 hos 22:58

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: