Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Ny flotilla på vej

with 8 comments

Der forberedes i disse uger en ny flotilla med 20 både og 1000 aktivister til Gaza med det formål at bryde Israels blokade – eller grænsekontrol, hvis man skal anvende et mere objektivt og mindre følelsesladet udtryk. Der er løbende informationer ude i højre side som overskrifter i de isralske medier og også de danske har taget fat på informationen som JP.

Formålet med at bryde blokaden/grænsekontrollen til Gaza er velsagtens, at Gaza får en vandvej udenom Israel. Og det er der jo slet ikke noget i vejen med. Men når Israel er blevet ramt af 1000vis af raketter siden de trak sig ud af Gaza og yderligere var tvunget til en omfattende krig i Gaza, er der ikke noget at sige til, at de for alt i verden vil undgå en ny krig, da det havde uheldige internationale reaktioner. Så reelt er valget ENTEN opretholde en blokade, for at sikre at våben og raketter ikke importeres ELLER at droppe blokaden og blive angrebet fra GAZA og føre krig mod GAZA på et senere tidspunkt. Alternativt er INGEN REAKTION fra Israel mod INGEN ANGREB fra Gaza. Men er det realistisk?

Written by semit

19. juni 2011 hos 19:48

Lagt i Flotilla

8 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg håber af hele mit hjerte at de skibe når kysten og får chancen for at overlevere det håb og de varer de har med til palæstinenserne.

  Jeg tror dog ikke på at israelerne tør lade dem gøre det, fordi det ville ende med at aktivisterne og palæstinenserne bliver afsløret som fredelige mennesker der bare gerne vil leve frit. Israel er nødt til at fremprovokere en konflikt, så det hele ikke forløber fredeligt.

  /Kristian Mark

  De Små Kemikere

  19. juni 2011 at 20:11

 2. Hvis ikke de har raketter og våben med, håber jeg også, at de når gaza med deres varer, enten direkte, eller via en ægyptisk eller israelsk havneby. Det er dog langt billigere at transportere varer over land og det gør næsten alle andre organisationer, så formålet er ikke at maksimere deres bistand til gaza, men derimod det de siger: at bryde israels blokade. Men der er logik i alt – ligesom i kemi. Efter min opfattelse er altid logik i alt. Det er mere om man er i stand til at se det. Og der er også logik i Israels blokade, ligesåvel som enkelte organisationer vil bryde blokaden. Jeg tror det handler om, hvilke forudsætninger , som man stiller op.

  semit

  19. juni 2011 at 21:05

 3. Selvfølgelig handler det om at bryde blokaden. Du kalder det grænsekontrol og det er også et fint ord, som beskriver det fuldstændig som det er. Problemet er bare at det ikke er Israels grænse – det er palæstinas eneste kyst. Derudover er alt lufttrafik stoppet og stort set intet kommer gennem landegrænserne.

  Det er logisk at en sådan situation gør mennesker desperate. Vi kan godt blive enige om at der er en ekstremistisk fløj af islamister der sidder på magen i Gaza, men der bor altså også 1,5 millioner civile. Af de 1,5 millioner døde 1500 under invasionen af Gaza. En invasion som blev bygget på 8 civile israeleres død. Man skal ikke argumentere udfra dødstal, men det er helt ude af proportioner hvad der foregår.

  Hvis man går rundt i gaderne i Sderot er det eneste tegn på en konflikt at alle husstande har fået deres egen bunker af staten. I Gaza har de ingen bunkere. De har allerhøjst FN-bygninger, men de blev jo også bombet sønder og sammen.

  Israel handler ikke længere for at beskytte sin befolknings sikkerhed den handler for at opretholde et skrækscenarie, som i virkeligheden er minimalt. Hamas ville ikke have en chance hvis palæstinenserne i Gaza havde en mulighed for at rejse til Vestbredden og samarbejde med Fatah eller omvendt. Ingen ønsker Hamas, men de bliver holdt ved magten af Israel.

  De Små Kemikere

  19. juni 2011 at 21:19

 4. Det er ikke min opfattelse, at invasionen bygger på 8 israeleres død, men derimod bygger på op til 8000 raketter blev affyret fra Gaza. Det tror jeg på, fordi det er de officielle kilder, der giver denne grund. Det har jeg herfra http://www.standwithus.com/ONLINE_BOOKLETS/Israel%20Military%20Operation%20Against%20Hamas/ .

  Det er ikke min opfattelse, at israel forsøger at holde deres befolkning i en angst. Jeg har ihvertfald ikke læst det nogen steder, at det er regeringspolitiken.

  Der er heller ikke min opfattelse af Israel patruljerer Palæstinas kyst, idet palæstina ikke er et land – eller nogen siden har været det. Nogen ønsker det, og alene det, at de til efteråret proklamerer Palæstina fortæller jo, at palæstina ikke eksisterer i forvejen. Men mange arabere foretrækker israelske forhold fremfor islamiske, idet de får flere rettigheder fx mere ligheder. Arabere i Jerusalem foretrækker at være israelere fremfor palæstinenserere i en evt ny stat ifølge statistik der fremgår andet sted her på bloggen.

  Men det bringer spørgsmålet op, hvad er et land? Hvad er definitionen på et land? Jeg mener, at et land skal have en identitet, nationale symboler, valuta, samarbejder med andre lande, historik, have grænser og have en hovedstad. Hvornår var palæstina grundlagt? aldrig.

  FN forsøgte at grundlægge en arabisk stat på vestbredden og gaza samtidigt med israels oprettelse i 1947, for ingen af disse lande fandtes i forvejen og området før var osmannisk/tyrkisk fra før 1 verdenskrig. men mens x-israelerne sagde JA TAK sagde araberne.: VI GÅR I KRIG med det nye Israel, idet araberne ikke anerkendte det nye Israel og mange gør det stadig ikke. Nogen tror at Israel /gaza/Vestbredden ligger på arabisk jord, men det forudsætter at områderne Israel/Gaza/Vestbredden var et arabisk/palæstinenisk land, før det her tumult, Palæstina har aldrig eksisteret som land/rige/stat, som israel har gjort op til flere gange set i historisk lys.

  semit

  20. juni 2011 at 08:34

 5. http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/US-Israel/wikiIsrael10.html
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/explainer-israels-attack-on-gaza-1215044.html
  http://www.breakingthesilence.org.il/testimonies/database

  Her var da lige et par links du kan læse på. Iøvrigt er Standwithus ikke den mest neutrale organisation at hive frem. Dem har jeg rejst rundt med sidste sommer og der var sgu ikke meget refleksion over tingene.

  Du snakker om hvilket land der lå der før? Før 1948 lå der ikke noget land. Hverken Israel eller Palæstina. Det var et land befolket af en blanding af arabere, zionister og nogle få jøder som har boet der siden bibelsk tid. Området har været besat siden romerne stort set. Derfor har palæstina og israel ikke været udråbt som land. Da man så når til 1948 udråber FN en israelsk stat på over 50 % af området. Det betyder at flere 100.000 mennesker bliver tvunget ud af deres huse pga. angreb fra Irgun og Haganah. Der foregik en desideret etnisk udrensning hvor arabiske (palæstinensiske) landsbyer bliver tømt, jævnet med jorden og slettet fra alle landkort og alle skriftlige referencer.

  Hvorfor skulle de arabere acceptere den situation uden at kæmpe imod? Selvfølgelig protesterede araberne og de omkringliggende lande.

  Palæstinenserne har om nogen en historik. Ingen valuta – men flag, historie og nationalfølelse fejler ikke noget.

  Jeg forstår ikke hvad der kan forsvare Israels måde at håndtere situationen på. Problemet er at så længe man slår folk ihjel med et avanceret våben som et jagerfly eller en tank, så er man ikke terrorist. Men hvis man skyder en raket over hegnet mod Israel lavet af rustne vandrør, så er man på alle internationale terrorlister.

  Jeg er godt klar over der har været 8000 raketter sendt fra Gaza, men er der nogen opgørelser over hvor mange der er kommet den anden vej?

  De Små Kemikere

  20. juni 2011 at 09:28

 6. “Af de 1,5 millioner døde 1500 under invasionen af Gaza”

  Ja, og af de 1500 var halvdelen militante Hamas-folk. Hvilket Hamas selv har bekræftet. En 1:1 ratio mellem civile og fjendtlige kombetanter er en succeshistorie som ingen andre landes krige kan gøre Israel efter.

  ” I Gaza har de ingen bunkere. ”

  Dem kunne de bygge hvis de ville. Men i stedet bruger de penge på luksushoteller, moskeer og fritidsfaciliteter, mens befolkningen kræver at andre (FN) skal betale for at bygge almindelige huse.

  “Hamas ville ikke have en chance hvis palæstinenserne i Gaza havde en mulighed for at rejse til Vestbredden og samarbejde med Fatah eller omvendt. Ingen ønsker Hamas, men de bliver holdt ved magten af Israel.”

  Hamas kom til magten efter Israel have givet Gaza-befolkningen en gylden mulighed for fredelig sameksistens, ved at acceptere et Judenrein Gaza. Internationale organisationer var parate til at give økonomisk hjælp til at Gaza-befolkningen kunne overtage de landbrugsområder der var i Gush Katif efter området var blevet etnisk renset. Landbrugsområder der stod bag 15% af Israels årlige eksport. I stedet for at udnytte denne mulighed for jobmuligheder og indtægtkilder, valgte befolkningen af ødelægge drivhuse og marker for et milliard beløb, samtidig med at de drev de fleste af de flere tusinde palæstinenser der havde arbejdet i Gush Katif på flugt til Israel. Mennesker der havde viden og kunnen til at kunne generere en årlig milliardindtægt til Gazas økonomi.

  At de ikke ønsker Hamas, had, vold og ødelæggelse, gør de intet for at overbevise nogen om…

  Michael

  20. juni 2011 at 13:30

 7. Hej semit
  Ingen problem med fejlen – nu er kommentaren oppe. Jeg var bange for at jeg havde gjort dig gal på en eller anden måde.

  Til Michael: I forhold til ødelæggelsen af bygningerne i Gush Katif, så giver jeg dig ret i at det var en enorm dumhed, men det svarer vel til at irakerne vælter statuen af Saddam. De bygninger var bosættelser på palæstinensisk jord og et symbol på den undertrykkelse de har været under og stadig er på Vestbredden. På den anden side har de jo alligevel ikke mulighed for eksport fra Gaza pga. de lukkede grænser, så hvad skal man med en megaindustri, der kræver materialer og kunstvanding som de ikke har adgang til.

  Her hvor jeg står kan jeg til gengæld ikke se at Israel vil have fred. Så længe den højreorienterede regering fortsætter bosættelserne på Vestbredden, belejringen af Gaza og de tilfældige anholdelser af uskyldige unge mænd, så har palæstinenserne ingen partner for fred.

  Hvis du læser hvilken fremfærd IDF havde i Gaza under invasionen hos f.eks. Breaking the Silence, så får man ikke et indtryk af at det var en hær der havde til formål at udrydde Hamas og lade den civile befolkning være i fred. Man bombede ALT. De kaldte det sikkert “pre emptive strikes”, men hvis man bruger den taktik på stort set alle de huse man kommer til og smadrer det hele så rammer det mere end bare Hamas. Efterfølgende har de ikke kunne importere beton “af sikkerhedsmæssige hensyn”, så meget af det står stadig tilbage i smadret tilstand.

  Nå, vi bliver nok aldrig enige. Det er sikkert det der er kernen i hele konflikten. Der er to forskellige narativer som ikke kan forenes og så længe jeg står her og I står der så ændrer det ikke noget.

  Jeg tager tilbage til Vestbredden om tre uger og kommer nok i den forbindelse til at blogge lidt om mine oplevelser på De Små Kemikere. I er velkomne til at følge med og kommentere hvis i skulle have lyst.

  Nu bliver jeg nødt til at koncentrere mig om min kommende fysikeksamen.

  Under alle omstændigheder så må i have en god sommer.

  Vi mødes måske i cyberspace en anden dag.

  De Små Kemikere

  21. juni 2011 at 09:15

 8. “På den anden side har de jo alligevel ikke mulighed for eksport fra Gaza pga. de lukkede grænser, så hvad skal man med en megaindustri, der kræver materialer og kunstvanding som de ikke har adgang til.”

  Hold nu op. Den situation er jo først spidset til efter januar 2006 hvor Hamas kom til magten. De egentlige handelssanktioner mod Gaza trådte først i kraft efter den anden intifada i efteråret 2000, og i 2005 fik Gaza alle muligheder for at skabe et samfund. Det valgte de at takke nej til.

  “Så længe den højreorienterede regering fortsætter bosættelserne på Vestbredden, belejringen af Gaza og de tilfældige anholdelser af uskyldige unge mænd, så har palæstinenserne ingen partner for fred.”

  Vi kan hurtigt blive enige om, at der sker mange kritisable ting, der ofte bunder i forhastede beslutninger og, jeg vil ikke sige overdreven frygt, men så nærmere en følelse af at nogle grupper anses som skyldige indtil det modsatte er bevist. Men omkring de såkaldte “bosættelser”, så har du ret i at vi ikke kan blive enige. Jeg vil aldrig acceptere, at der ikke må bo jøder på Vestbredden. Det er der nogle der mener, og så længe det overhovedet er et emne, så bliver der ikke nogen som helst løsning på noget. For det KAN ikke accepteres. Præcis som det heller ikke kunne accepteres, hvis man forlangte at alle 1½ million araberne ikke måtte være i Israel.

  Man kalder ikke israelsk-arabiske byer som Tamra, Nazareth og Sakhnin for “bosættelser”, så selvfølgelig burde der kunne være jødisk-palæstinensiske byer. Der har været jøder i Hebron og Shechem/Nablus i tusindvis af år, og alligevel kalder man den jødiske befolkning i de byer (dog har selve Nablus slet ingen jødisk befolkning mere. Kun i mindre landsbyer (“bosættelser”) i nærheden) for “bosættere”. Jeg ved godt hvad jeg ville kalde denne forskelsbehandling.

  Men nu du skal til Judæa og Samaria (eller Vestbredden, som nogle kalder det 😉 ), så vil jeg foreslå dig at handle i Rami Levy supermarkedet ved Shaar Binyamin lige nord for Jaba. Her handler jøder og arabere i skøn forening. Så skøn er sameksistensen endda, at det palæstinensiske selvstyre for noget tid siden følte sig tvunget til at true de palæstinensere der handlede hos de slemme jødiske bosættere. Konflikten skal jo holdes i live, så det må endelig ikke blive for fredeligt og venskabeligt…

  Michael

  21. juni 2011 at 13:30


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: