Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

UNWRA – Flygtninge sikrer deres arbejdspladser

with 2 comments

Efter uafhængighedskrigen i Israel i1948 skabtes i denne krig 6-700.000 arabiske flygtninge, der senere blev kaldt palæstinensiske flygtninge og 850.000 -1.000.000 jødiske flygtninge de følgende år fra de arabiske lande og Iran, da jøderne nu blev diskrimineret af de arabiske lande – og stadig til den dag i dag diskrimineres.

Israel integrerede de nye flygtninge fra de arabiske lande, så meget at man i daglig tale ikke længere snakker om dem.
Da araberne ikke blev taget vel imod af de arabiske lande efterIsraels uafhængighedskrig, oprettedes UNWRA under FN med det formål at integrere de flygtende i de områder, de nu var kommet til, især, Ægypten, Gaza, Jordan, Libanon, Syrien og også andre arabiske stater. Det er ikke lykkedes UNWRA at integrere alle, så der er stadig en gruppe med flygtningestatus. I nogen tilfælde kaldes de statsløse, fordi de ikke har en stat, som de tilhører. Modsat Danmark, der integrerer flygtninge over nogle år, gør de arabiske lande det ikke og så holdes de arabiske (senere kaldet palæstinensiske) flygtninge i byer og lejre. Flygtningeproblemet burde have været en smal sag, for UNWRA fik 1 år til at løse problemet. Hvorfor bliver UNWRA ved med at sikre deres flygtningestatus istedet for at arbejde for integration? I Danmark har man også lejre, men flygtninge sluses ud over nogle år. Nogen politikere vil endda have, at flygtninge sluses ud i samfundet med det samme i den tro, at integration går hurtigere. Så Danmark gør dog noget for at integrere flygtninge, hvad UNWRA ikke gør, der holder folk i lejre helt op til idag – i 62 år! Er det menneskeligt? Eller er UNWRA umenneskelige? På deres hjemmeside reklamerer de ligefrem med, at de nu har over 60 år på bagen. Er det et succeskriterie? Skal UNWRA bevares som arbejdsplads for de ansatte, eller har det højere prioritet at afvikle UNWRA med baggrund i deres oprindelige formål – integration og placering af flygtninge?

Written by semit

3. juli 2011 hos 12:41

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Den amerikanske kommentator David Solway har skrevet en bidsk klumme om ‘FN -skal væk det er Folkets fjende.’ Han gennemgår en række FN organisationer og kommer også til UNRWA Her følger et uddrag:

  “Så har vi FN’s Relief and Warks Agency (UNRWA), som stadig mangler at give forklaring indrømmelsen af dets tidligere kommissær Peter Hansen, der i et CBS TV interview den 3. oktober 2004 sagde at, “Jeg er sikker på der er Hamas medlemmer på UNRWA’s lønningsliste.” Om de ansatte medlemmer af en overbevist terrorist gruppe, der er forbudt i mange af vesten lande, kommenterede Hansen: “Jeg opfatter ikke det som en forbrydelse.” UNRWA’s bagtanke er at holde Mellemøsten i flammer, gennemtvinge en krise, udfra hvilken det kan retfærdigøre sin eksistens. I processen er det blevet intet mindre end et terroristkonsortium blot med et andet navn.

  Læs resten her:http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/12/fn-skal-vk-det-er-folkets-fjende.html

  synopsis-olsen

  16. februar 2010 at 13:48

 2. FN har været ret hårde overfor Israel, mens de er mindre hårde overfor andre, fx Sri lanka, Sudan, Somalia og andre lande hvor der er krig el. lign.

  Der er en video på bloggen, der viser og fortæller om UN’s resolutioner mod Israel. Senest resolution 1701, men den er også rettet mod Libanon og hezbollah.

  Der er en artikel et sted omnkring 1701, der kræver stop for oprustning af hezbollah og på trods af det, opruster de. Det er kun tid, der afgører om Hezbollah angriber Israel eller Israel sætter en stopper for Hezbollah efter bedste evne, men ak, det kommer til at gå ud over civile og Israel får balladen. Løsningen ligger i, at Hezbollah ikke opruster langs grænsen og måske endda gensdigt, at ingen grupper eller lande opruster langs den libanesiske/israelske grænse.

  semit

  17. februar 2010 at 13:36


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: