Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Flotilla II lykkedes ikke

leave a comment »

United with Israel ønsker at takke Grækenland for dets støtte til at forhindre de provokerende flotille’er fra at forsøge at bryde den lovlige blokade af Gaza. Ethvert land, der hjælper Israel i dets kamp mod terror er at hjælpe den vestlige verdens kamp for sandhed og retfærdighed. For anden gang på mindre end en uge, har de græske myndigheder blokeret et uautoriseret flotille skib i at forlade havnen, der forsøgte at sejle til Gaza som en del af Freedom flotille II, sommerforsøget på at bryde Israels blokade af Gaza. Tahrir, et canadisk skib, der er opkaldt efter den plads, hvor den egyptiske revolution begyndte tidligere på året, sneg sig ud af havnen på Kreta mandag eftermiddag. Det lykkedes at sejle omkring fem kilometer, i ca 15 minutter, før den blev bordet. Skibet havde angiveligt omkring 50 aktivister, der beskyldte Grækenland til at håndhæve blokaden pålagt Gaza. Den radikale venstreorienterede Dror Feiler, en tidligere israeler, der har været blandt de vigtigste arrangørerne af dette års flotille, fortalte Voice of Israels regeringsradio i mandags, at arrangørerne “ikke havde bestået” deres mission i at storme den israelske maritime blokade. Feiler sagde, at “mange lande i Middelhavet har gjort det beskidte arbejde for Israel og forhindrede flotillen i at sejle.” Han sagde også, at mange af de aktivister, som planlagde at sejle, nu vil vende hjem, men tilføjede, at gruppen ikke var opløst, og at de prøver at finde andre måder i de kommende dage.

Sidste fredag stoppede ​​et stærkt bevæbnet græsk kystvagtskib den amerikanske skib ‘Audacity of Hope’ kort efter, at det forlod havnen, mens det endnu var i græsk territorialfarvand. Kystvagtskibet sejlede foran flotille-skibet og beordrede den tilbage til havn, med kommandosoldater gik ombord på skibet for at sikre. Kaptajnen på skibet blev tilbageholdt.
Mindst to andre skibe er ikke i stand til at deltage i flotillen fra andre havne.
En propel blev beskadiget i sidste uge på det irske skib MV Saoirse (Frihed på gælisk), ifølge Fintan Lane, leder af den irske skib til Gaza organisation. Lane fortalte det irske Times, at dykkere opdagede, at et stykke manglede fra en af ​​propelakslerne, mens den er docket i en tyrkisk havn.
Knap 24 timer tidligere, var et svensk skib beskadiget i den græske havneby Piræus. Arrangører hævdede “fjendtlige dykkere” havde “ødelagt propelhuset og skåret i skrueakslen,” ifølge Al Jazeera. Skibet var bemandet med norske, svenske og græske aktivister, rapporterede Associated Press.

kilde: UNITEDFORISRAEL

Written by semit

7. juli 2011 hos 12:04

Lagt i Flotilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: