Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Fly tilla

leave a comment »

120 udenlandske aktivister er i øjeblikket i fængsler, fire aktivister er løsladt og har lov til at komme ind i Israel efter at givet tilsagn om at afstå fra at deltage i voldelige protester.

Embedsmænd fortalte Haaretz lørdag aften, at alle udenlandske pro-palæstinensiske ‘fly-in’ aktivister, som blev nægtet indrejse i Israel i de sidste par dage, ville blive deporteret tilbage til deres hjemlande inden for 48 timer. På dette tidspunkt er der 120 tilbageholdte aktivister. Femogfirs bliver tilbageholdt på Givon facilty i Ramle og resten bliver i Ela fængslet. De 120 tilbageholdte aktivister er mindre end halvdelen af de mere end 300, der oprindeligt blev afhørt af politiet. Politiet sagde, at de tilbageholdte aktivister var dem, der nægtede at love ikke at deltage i voldelige protester. Nogle aktivister nægtede at tale med efterforskerne og viste kun deres pas.

Venstreorienterede organisationer sagde, at det er lykkedes for en række “fly-in” aktivister at komme ind i Israel og deltog i lørdags (idag) i små demonstrationer ved Qalandiya checkpoint og i Østjerusalem.

På dette tidspunkt står det ikke klart, om Udlændingeservice vil være i stand til at opfylde sin intention om at deportere aktivisterne inden for 48 timer via udenlandske luftfartsselskaber, der opererer i Israel har sagt, at de ville.

En højtstående embedsmand for en af de store europæiske luftfartsselskaber fortalte Haaretz i lørdags, at “flyselskaberne vil have svært ved at behandle så store grupper af pro-palæstinensiske aktivister, som Israel ønsker at deportere.”

kilde: haaretz

Hvad skal det dog også ligne at komme til landet Israel for at deltage voldeligt? Hvis Danmark havde begrundet mistanke om, at gæster eller turister havde til hensigt at opføre sige voldeligt eller kriminielt, ville de så ikke også blive smidt ud? Og er det ikke af samme grund, at man indfører grænsekontrol omkring Danmark? Israel har dog flere fjender end Danmark, så derfor er deres grænsekontrol mere opfattende og deres mistænksomhed større. Men disse større sikkerhedsniveauer i Israelske lufthave og også blevet en exportvare og seneste har Rusland øget deres samarbejde med Israel i visse russiske lufthavne efter en terroraktion i Rusland i Domodedovo International Airport.

Hverken flotilla eller flytilla lykkedes i denne omgang. Tværtimod har Israel øget deres samarbejde med Grækenland, Cypern og Tyrkiet og der er mere om dette flop her.

Written by semit

9. juli 2011 hos 21:15

Lagt i Flotilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: