Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

FN-rapport: Israels Gazablokade er lovlig

leave a comment »

Israel brød ingen internationale konventioner, da de greb ind overfor sidste års flotille. Blokaden af ​​Gaza er lovlig. Det erklærer en ny FN-rapport. Den såkaldte Palmer-rapport, men kritiserer dog magtanvendelse, men også Tyrkiets forbindelser til den islamistiske organisation, som stod bag forsøget på at bryde blokaden (IHH). Ni mennesker omkom på skibet Mavi Marmara sidste år, og Tyrkiet har længe hævdet, at Israel overtrådte internationale love og konventioner. Forholdet mellem Israel og Tyrkiet nåede et lavpunkt efter hændelsen.

Rapporten viser, at Israel ikke krænker internationale konventioner og love. Det er avisen Yedioth Aharonoth, der har fået adgang til lækagerne, og disse  frikender i hovedtræk Israel for forbrydelser og støtte deres synspunkt, at blokaden er legitim. Rapporten kritiserer Israel for brug af magt, der førte til dødsfald, det var ude af proportioner. Rapporten skal også, ifølge avisen, afsløre forbindelser mellem den tyrkiske regering og den islamistiske organisation, IHH, som stod bag skibet Mavi Marmara.

Benjamin Netanyahu afviser, at Israel har belejret Gaza-striben. “Hvis udenlandske aktivister virkelig ønsker at befri Gaza, bør de arbejde for at befri området fra Hamas-regeringen”, siger Israels premierminister. “Det er muligt at levere alle varer til Gaza, dog ikke våben og ammunition,” sagde Netanyahu, ifølge miff.no.

“Nogle vil spørge, hvorfor det er så vigtigt for Israel at kontrollere varerne til Gaza-striben, der kommer ad søvejen, når missiler og andre våben alligevel bliver smuglet ind gennem tunneler under grænsen til Egypten. “Det er fordi, at en båd kan have en stor last med mange våben”. “Antallet af missiler, der er smuglet ind i løbet af de seneste seks år gennem tunneler, kan være på et enkelt skib, og det kan vi ikke tillade,” sagde statsministeren.

Written by semit

17. juli 2011 hos 11:47

Lagt i Flotilla, Gaza

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: