Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

An open letter to the world – update

with one comment

En kort gennemgang af jødernes historie og deres baggrund for et Israel.

I modsætning til et Palæstina, der ikke har en historie, da der ikke er palæstinensisk kunst og kultur, hovedstæder, statsmænd eller historiebøger, møntenhed eller kongerækker, andet end de sidste årtier, skabt på baggrund af ønsket om et palæstina. Og selve landområdet, der søges som Palæstina har ikke været selvstændigt siden israels ophør for ca 2750 år siden i historisk perspektiv. Ønsket om palæstina er snarere en del af en større pan-arabisk ideologi, hvis ophav oprindeligt var modstand mod det osmanniske rige før 1 verdenskrig, men mens det osmanniske rige blev besejret af de allierede (storbritanien, Frankrig) fortsatte arabisk nationalisme hvoraf general nasser var en af de store fortalere. Men hvorfor inddrage Israel, når den ikke er arabisk? Palæstinenserne har heller ikke taget initiativ til eget land, da de var under arabisk eller osmannisk styre. Heller ikke da vestbredden og Gaza ikke var under israelsk styre. Så det kunne sagtens være fjendskabet til Israel, det hele handler om, og ikke fordi palæstina skal oprettes.

Et psudopalæstina findes i landet Jordan og selvom vestbredden blev til palæstina ville deres fjendskab til Israel sikkert fortsætte. Derfor kan man stille spørgsmålstegn ved en 2-statsløsning. En mere overordnet løsning er afmontering af arabisk imperialisme og nationalisme og hvordan foregår det? Demokratisering, samarbejder, eller andre foreslag?

En anden mulighed er også at starte forfra hvor problemerne startede og det var efter det osmanniske riges sammenbrud. Dvs at mellemøstlandende satte sig sammen og kiggede på deres stater. Fx er Jordan et temmeligt kunstigt land. Iraq ligeså men har dog en bund i babylonsk kultur. Syrien er tegnet af Frankrig, men bunder dog i assyrisk kultur, så måske skulle man starte forfra for at sikre alle kulturer en plads.

Så i min optik misbruges palæstinenserne af panarabiske ideologer til at tjene deres formål, der handler om at fjerne Israel. Palæstinenserne er taget som gidsler af stærkere kræfter, der ønsker Israel fjernet. Derfor er de stadigvæk flygtninge i de omgivende stater, selvom normal omgang med flygtninge betyder integration og ikke fremmedfjendskhed som det ses i Libanon og Syrien.

Written by semit

1. august 2011 hos 23:49

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. jamen!! er Israel og muslimerne ikke avlet af den samme beduin røver gennem hans sønner?? er Abraham ikke far til jer alle?? man kan afmontere arabisk imperialisme, ja men er det ikke at afmontere jer selv?? det er trods alt jeres brødre i taler om.
    og nazismen lever i bedste velgående i det meste af Europa, hvad med at bekæmpe dem i stedet for egne brødre.

    finn rasmussen

    22. marts 2011 at 19:18


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: