Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel siger, at Gaza får SA-7 anti-luftskyts missiler fra Libyen

leave a comment »

Jerusalem (Reuters) – palæstinensere i Gaza har tilegnet sig anti-fly og anti-tank raketter fra Libyen i løbet af dets seks måneders borgerkrig. De har har udvidet – men ikke signifikant – deres arsenal, sagde israelske embedsmænd i mandags. Israelske embedsmænd har registreret en tilstrømning af SA-7 anti-luftskyts missiler og raketdrevne granater (RPG), sagde en embedsmand, der fortæller om en forsyningsrute, der er åbnet op mellem det østlige Libyen – efter at det faldt til oprørerne – og Gaza-striben via Egypten. Det sovjetiske-designet SA-7 er et skulder-affyret varmesøgende missil, som palæstinensere tidligere har smuglet ind i Gaza. Raketdrevne granater (RPG), er designet til at gennemtrænge panser. En anden israelsk embedsmand sagde, at “tusinder” af våben har nået Gaza i de seneste måneder, men har ikke tal på, hvor mange, der har deres oprindelse i Libyen.

Egyptens Sinai-halvø, som grænser op til både Israel og Gaza, har længe set trafik med våben på vej til palæstinenserne. Våbnene kommer op gennem Sudan eller
ankommer med skib over Middelhavet. Det statslige tv rapporterede i Cairo i mandags, at egyptiske grænsevagter havde opdaget “en stor mængde” våben ved grænsen til Libyen.

Egypten har optrappet bestræbelserne på at indføre orden i Sinai, selvom Cairos myndighed er blevet svækket af oprøret og tvunget præsident Hosni Mubarak fra magten.

Written by semit

30. august 2011 hos 14:16

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: