Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Søvndal om Palæstina-støtte:

leave a comment »

“Skadeligt”. “Foruroligende”. “En kæp i hjulet”. Kritikken er haglet ned over Danmarks måske kommende udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), efter han har foreslået at samle en række EU-lande om at anerkende Palæstina som selvstændig stat i FN, hvis EU ikke kan nå til enighed om et fælles grundlag. Men selv afviser Søvndal, at han er ude på at skabe konflikt med israelerne.

– Nej nej, det er kendt stof. I al den tid, jeg kan huske, har vi støttet palæstinensernes ret til at få deres egen stat. Jeg tror, det er forudsætningen for fred i Israel på den her konflikt, siger han til DR Update.

– Derfor vil vi tilslutte os den store kreds af verdens lande, der anerkender palæstinensernes ret. Vi kommer under alle omstændigheder til at tage stilling i den her konflikt, når det kommer op på FN’s generalforsamling.

Udviklingsminister Søren Pind (se profil) (V) siger til Politiken, at “det vil få sagen til at eksplodere, hvis et land går selv”, mens udenrigsminister Lene Espersen (se profil) kalder det “ødelæggende”. Men Villy Søvndal mener ikke, han ved mere om konflikten end sine borgerlige kolleger.

– Vi ved det samme. Jeg tror bare, vi er politisk uenige. Mere indviklet er det ikke, siger han.

– Vi har det grundlæggende syn, at vi skal støtte palæstinensernes ret til en levedygtig stat. Jeg tror, det der for alvor avler konflikt også i det område, er de mange mennesker, der er fanget i fattigdom og håbløshed i en situation, hvor de ikke føler, de har nogen rettigheder. Det at give mennesker rettigheder, sociale muligheder, arbejde – det er det, der løser konflikter i den her verden.

Written by semit

31. august 2011 hos 09:28

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: