Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Vilnius jewish library åbner

leave a comment »

 

16 december 2011 åbnder det første jødiske bibliotek i Litauen siden 1943. Initiativtageren er amerikanske Wyman Brent. Brent, er fra San Diego og kristen, men kom til Vilnius i 1994 og blev forelsket i landet og den jødiske historie i Vilnius, som strækker sig 700 år tilbage i tiden.

“Jødiske kultur var og er en del af Litauens fortid, nutid og fremtid. Jeg kom her, og jeg blev forelsket, men jeg vidste ikke, hvad grunden var – men så fik jeg ideen til biblioteket. Vilnius er også kendt som ‘Jerusalem i nord’. Vilnius var det største centrum for jødisk kultur i Europa” sagde Brent ved åbningen af det litauiske kultur Research Institute i Vilnius sidste år

“Jeg ser ikke dette som et bibliotek for det jødiske folk, men for alle litauere. Jeg inviterer alle til at føle sig frie til at komme ind i dette bibliotek, slappe af, drikke noget te og have god tid” har Brent sagt.

Biblioteket er udelukkende blevet etableret fra Brent’s egen opsparing og fra donationer rundt omkring i verden i form af materiale. Han forventer, at biblioteket fortsat vil vokse, baseret på donationer. Biblioteket har allerede bøger, cd’er, dvd’er, arkitektoniske planer og kunstværker. Alle elementer har nogle forbindelse til jødisk kultur og kommer fra forskellige lande og i forskellige sprog.

For at sikre bibiotekets fortsatte virke søges materialer og penge til at hjælpe til med at gøre biblioteket til en virkelig succes. email: wbrent@vilniusjewishlibrary.org. Semit var til stede ved åbningen og tog disse billeder.

Written by semit

30. december 2011 hos 15:06

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: