Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Invitation til Auschwitz-dag 2012

leave a comment »

Under overskriften ”En verden af valg – gerningsmand, tilskuer eller beskytter” markerer Danmark for tiende gang Auschwitz-dag. I den anledning inviteres landets skoler til at gøre brug af en række undervisningstilbud, som DIIS, Holocaust og folkedrab stiller til rådighed i samarbejde med Undervisningsministeriet. Det er muligt at få en ekspert ud og holde foredrag, man kan booke en filmforevisning eller benytte artikler, kilder, spil eller undervisningsforløb her på websiden.

Undervisning om folkedrab er en vigtig del af formålet med Auschwitz-dag – Danmarks mindedag for Holocaust og andre folkedrab. Derfor kan landets ungdomsuddannelser og grundskoler (7. – 10. klasse) gøre brug af forskellige undervisningstilbud frem til Auschwitz-dag den 27. januar. Tilbudene giver lærere og elever mulighed for at få ny viden om folkedrab og idéer til projekter, forløb og opgaver. Det er fx muligt at låne en ekspert til at holde oplæg for elever eller lærere, finde inspiration til undervisningsforløb eller få vist film på landets skoler. Tilbudene er gratis og kan benyttes fra 15. september 2011 og frem til Auschwitz-dag den 27. januar 2012.

Danmark officielle minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab markeres hvert år den 27. januar. Auschwitz-dag sætter folkedrab på dagsordenen og åbner for en diskussion af de etiske og politiske udfordringer, som denne forbrydelse stiller både individer og hele samfund overfor.

Formålet med Auschwitz-dag er at fremme debat, formidling og undervisning om historiens og nutidens folkedrab. Tanken er, at vi via oplysning og diskussion kan lære af historien – en lære, der er afgørende for at forebygge fremtidige folkedrab.

Aktiviteter

Aktiviteterne og arrangementerne i forbindelse med Auschwitz-dag er et bredt anlagt samarbejde mellem ministerier, kommuner og Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), Holocaust og folkedrab. Disse aktiviteter falder i to kategorier: Offentlige arrangementer den 27. januar som finder sted i fem danske kommuner, og temadage for omkring 2000 elever på ungdomsuddannelserne som bliver afholdt landet over i ugerne op til Auschwitz-dag.

kilde: 27-1 & folkedrab.dk

Written by semit

2. januar 2012 hos 13:33

Lagt i kz-lejr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: