Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Jødisk kulturfestival

leave a comment »

Tryk på billedet for at se det fulde program

9 – 10 juni Jødisk kulturfestival

Det Jødiske Hus, Krystalgade 12

Et dokumentarfilmportræt af overrabiner Bent Melchior den 10.juni kl. 14.00

Bent Melchior er en menneskekærlig stridsmand. Trods sine 82 år deltager han stadig i debatter om menneskerettigheder, integration og hvordan vi i Danmark behandler folk fra andre kulturer. Han er flere gange gået i brechen for flygtninge og andre, der i de senere år har været udsat for mistillid og dårlig behandling. Bent Melchior nyder stor respekt, fordi han tit stiller op til debat og protesterer, når snæversynede fordomme får spillerum. Dette rummelige og favnende menneske har jeg fulgt over en periode som aktiv debattør og foredragsholder. Hans humor og tro skinner igennem – også når han fortæller om hustruen Lilians svære sygdom, som de kom igennem og kunne fejre deres diamantbryllup.

The Human Resources Manager 10.juni kl. 17.15
Israelske Eran Riklis har med The Human Resources Manager (2010) skabt en tragikomisk film om en fraskilt mand, der er ansat i HR-afdelingen på et bageri. Da en rumænsk kvinde, der er ansat i firmaet, omkommer ved et selvmordsangreb, beskyldes bageriet for ligegyldighed. For at redde firmaets ry skal den livstrætte HR-mand transportere den afdøde til Rumænien. Vi følger hans vanvittige rejse gennem et hærget Rumænien ledsaget af en række skæve eksistenser. Filmen har været vist på en række filmfestivaler og er baseret på en roman af A.B. Yehoshua. Varighed: 104 min. Vises med engelske undertekster.

Matchmaker den 10.juni kl. 15.00
Det israelske drama Matchmaker (2010) er instrueret af Avi Nesher og foregår i Haifa i sommeren 1968 kort efter Seksdageskrigen. Vi følger teenageren Arik, der arbejder for den mystiske matchmaker Yankele. Yankele, der har overlevet Holocaust, ønsker at sprede kærlighed, og hans kontor ligger da også i en biograf drevet af 7 rumænske dværge, der kun viser kærlighedsfilm. Sommeren byder også på Ariks stormende forelskelse i Tamara. Filmen har vundet mange priser i Israel og har deltaget i talrige festivaler. Avi Nesher stod også bag filmhittet Turn Left at the end of the World. Varighed: 118 min. Vises med engelske undertekster.

Pris for samtlige film 60/75 kr. for henholdsvis medlemmer/ikke medlemmer af MT

Herudover vises Agnieszka Holland’s film ”In Darkness”. Filmen vises i Grand den
6.juni kl. 18.30.

 

Foredrag – THE SOUND OF JEWS (Eva Lehrer) kl. 12.00

Få et kig i den berømte Store Amerikanske Sangbog!
The Great American Songbook er en skøn blanding af sange skrevet mellem 1920 -1960, Broadway hits, Hollywood musicals og andre populære melodier med kultstatus – skrevet for de meste af jøder…
Hør de elskede evergreens, se klassiske filmscener og opdag den jødiske historie bag dem – Eva Lehrer vil guide os igennem ”en saga af kærlighed, længsel, assimilation og forandring”.

Koncert; syv forskellige kunstnere på syv timer. Synagogen kl.15.00 – 21.45

Første kunstner på scenen er sangeren Thomas Peter Koppel, søn af operasanger Lone Koppel, over med tilhørende pianist og synger bl.a. sange, som hans morfar, Hermann D Koppel, har komponeret. Dernæst kommer Henrik Goldschmidt med sit kor.

Desuden byder vi på forskellige varianter af traditionel, jødisk musik – toner fra Østeuropa over i den såkaldt sefardiske musik. Flere kunstnere, som Emil Goldsmidt med
Idil Alpsoy, Mazel og den anmelderroste Channe Nussbaum vil desuden give prøver på den klassiske klesmermusik, der dækker over traditionel jødisk folkemusik, som typisk bruges til bryllupper og andre fester.

Også den 24-årige jazzpianist August Rosenbaum med orkester, hvis andet album ’Live LP’ for nylig fik 5 stjerner i Berlingske og 4 hjerter i Politiken, kigger forbi synagogen.

August Rosenbaum Trio, der foruden pianisten også rummer bassist Jesper Thorn og trommeslager Rasmus Lund, debuterede i 2010 med albummet ’Beholder’, der gjorde bandet til Årets Nye Danske Jazznavn ved Danish Music Awards.

Maratonkoncerten slutter med tre kvarters intens jazz og blues fra Benni Chawes.

Pris (hele koncerten) 235/195kr. for henholdsvis medlemmer af Politiken Plus og medlemmer af MT/andre

Written by semit

1. maj 2012 hos 11:41

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: