Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israelsk cancer-vaccine klar i 2018 – opdateret

leave a comment »

 

Kræftceller undgår normalt en patients immunsystem, fordi de ikke er anerkendt som en trussel. Medens immunsystemet normalt angriber fremmede celler, såsom bakterier, er tumorer dannet af patientens egne celler, der har svigtet. Forskere har fundet, at et molekyle kaldet MUC1, som findes på overfladen af cancerceller, kan anvendes til at hjælpe immunsystemet til at opdage tumorer. Den nye vaccine, ImMucin er udviklet af Vaxil og forskere på Tel Aviv University

Det israelske selskab Vaxil Bio Therapeutics, beliggende i Ness Ziona i nærheden af Tel Aviv, har produceret en revolutionerende vaccine til behandling af kræftpatienter, da sygdommen ikke vender tilbage i 90% af tilfældene.

Vaxil blev grundlagt i 2006 af Dr. Lior Carmon og vaccinen bliver nu testet på Hadassah University Medical Center i Jerusalem. Vaccinen vil være tilgængelig allerede i 2018 og ikke alene afhjælper den kræftbehandlingen, men den forhindrer en tilbagevenden af sygdommen.
Vaccinen er ved at blive testet mod en form for blodkræft, myelomatose. Hvis stoffet fungerer som forventet, kan dens VaxHit blive anvendt mod 90% af alle kendte kræftformer, herunder prostata-og brystkræft og tumorer.

Den nye vaccine virker ved at aktivere immunsystemet gennem “træning” af T-celler til at søge og ødelægge celler med MUC1 molekyler, der typisk kun findes i kræftceller. Over 90% af ondartede kræftsvulster bærer molekyle MUC1, samt mange andre tumorer, herunder lymfomer, leukæmi og myelomatose.

Fremskreden kræft vil fortsat kræve kemoterapi eller operation for at fjerne en stor tumor, men hvis kræften er minimeret, vil kroppen derefter være i stand til at bekæmpe den med ImMucin, anerkendt som en langvarig behandling for at forhindre gentagelser.

kilde: shalom-israel Jiw

Written by semit

10. maj 2012 hos 10:01

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: