Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Folkemøde igår

leave a comment »

Igår mødte nogle hundreder op til folkemøde til fordel for Israel på Christiansborgs slotsplads. Der var musik af MAZEL og talere – forfatter, journalist, redaktør Jeppe Juhl, Den israelske ambassadør Arthur Avnon og foredragsholder, entertainer og klummeskribent Farshad Kholgi. Israel bliver i den grad diskrimineret og forskelsbehandlet og dæmoniseret, så de, der kan indse det, har valgt at møde op for at vise deres støtte til Israel.

Så det blev sagt at støtte til Israel, ikke er modstand til palæstinensere eller arabere. Tværtimod er bedre vilkår for alle, også Israel. Så en løsning på konflikterne blandt jøder og arabere er meget vigtigt. Men løsningsmodellerne er forskellige. De går lige fra etablering af Palæstina i stedet for Israel til integration af palæstinenserne i deres værtslande. Men da problemet med palæstinenserne har varet i 64 år mindst, så er det på tide at finde en holdbar løsning, der tilgodeser alle.

Det blev også fremført, at modstand mod Israel snarere er antisemitisme. Og den er der masser af i Koranen (uden at jeg har læst den) og derfor er øget islamisme, som man ser det i de arabiske forår, en trussel mod jøder og Israel. Det er også dem, der fortrækker at kalde det arabiske forår for det islamistiske forår, idet fundamentalistiske kræfter får vind i sejlene.

Ambassadøren gjorde en del ud af at fortælle, at forskelsbehandling og apartheid er i levende live i mange arabiske lande og mange ved at homoseksuelle, kvinder og anderledestroende har meget vanskelige forhold i mange arabiske lande – for ikke at nævnte Iran. I Israel blev det fremført, at alle har lige rettigheder.

Ligeledes blev det nævnt, at Israels fjender voksede i styrke. Der både findes jordanske og ægyptiske kræfter, der ønsker fredsaftalerne med Israel ophævet. Og Iran ønsker Israel udslettet, selvom der ingen konflikt er mellem Iran og Israel. Det er dog præstestyret, der ønsker Israel’s ophør, ikke det iranske folk.

DEN KORTE AVIS har en frisk artikel om nødvendigheden af folkemødet.

Firstpost har en lille video af forsamlingen til folkemødet

Written by semit

12. maj 2012 hos 08:39

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: