Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israels baggrund.

leave a comment »


“Der er intet land, der hedder Palæstina” sagde den syriske leder Auni Bey Abdul-Hadi, til den britiske British Peel Commission i 1937. ”Palæstina er et navn, zionister fandt på. Der er intet Palæstina i bibelen (fuldstændig korrekt GC). Vores land har i århundreder været en del af Syrien. Palæstina er et fremmedord ord for os. Det er noget, zionisterne har fundet på .”

SNAPHANEN bringer en lang artikel om de indviklede forhold, der kendetegner baggrunden for Israel. Beslutningen om Israel – omtalt som den jødiske stat – startede tilbage omkring 1 verdenskrig med BALFOUR-deklarationen og SAN REMO resolutionen som svar på den uundgåelige diskrimination af jøderne i århundreder. De indviklede forhandlinger om oprettelse af Israel, Transjordanien, Syrien osv efter 1 verdenskrig forklarer artiklen af Geoffrey Cain.

“Der er ingen forskel mellem jordanere, palæstinensere, syrerer og libanesere. Vi er alle en del af et folk, det er kun af politiske grunde vi understreger vores palæstinensiske identitet. Eksistensen af et selvstændigt palæstinensisk folk bruger vi kun af taktiske grunde. Grundlæggelsen af en palæstinensisk stat er blot et nyt værktøj i kampen mod Israel”. (Zuheir Muhsin, PLOs daværende militær kommandant og medlem af PLOs Executive Council)

Written by semit

17. maj 2012 hos 10:42

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: