Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Storayatollah Safi Golpayegani udsteder Fatwa

leave a comment »

Ayatollah Safi Golpayegani

“En storayatollah fra Qom i Iran, har fornylig udstedt en fatwa imod den tysk-iranske sanger og rapper Shahin Najafi, som Frit Iran i to omgange har haft besøg af i Danmark. Najafi er med fatwaen dømt til døden, for at være frafaldet fra islam. Da han bor i Tyskland kan han ikke henrettes, men må dog nøjes med at være et potentielt terrormål, højest sandsynligt resten af sit liv …”

Således indleder Jaleh Tavakoli en klumme i Jyllandsposten. Jaleh Tavakoli er ikke hvem som helst men løsgænger i borgerrepræsentationen og talskvinde for foreningen Frit Iran. Jaleh er født i Iran i 1982, i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel.

Hun har tidligere været med i enhedslisten men meldte sig ud bl.a. med følgende budskab: Jeg kunne ikke længere forsvare partiets berøringsangst overfor muslimer og særligt islam. De sort-hvide og unuancerede fjendebilleder, samt det romantiserede syn på den stakkels undertrykte muslim versus den onde hvide racist, blev for meget for mig.

kilde:  JP /  en-ny-salman-rushdie & JP / partiløs med afklaret

Written by semit

24. maj 2012 hos 21:42

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: