Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Iran ramt at verdens farligste computervirus

leave a comment »

Foto: AFP

Sikkerhedseksperter fra det russiske antivirus-firma Kaspersky Labs og FN-organisationen ITU (International Telecommunications Union) har fundet en ny og meget kompleks computervirus, som er døbt Worm.Win32.Flame – eller bare FLAME. Dens kompleksitet og funktionalitet overgår alle andre cyber-trusler til dato, ifølge eksperterne, og det menes at en eller flere nationalstater står bag. FLAME kan spionere og stjæle følsomme informationer som netværkstraffik, tage screenshots, optage lyd, anvende tastaturet, aktivere web-kamera, tænde for bluetooth, lytte på Skype … og FLAME er i kode 10-20 gange større end Stuxnet og derfor anser KASPERSKY koden så sofistikeret, at det må være en større efterretningstjeneste, selvom de ikke kan angive, hvor koden kommer fra.

Højtstående embedsmænd i Iran bekræfter, at FLAME virus har angrebet deres computere. I modsætning til Stuxnet-virus, der de iranske berigelsesfacilitet, der fik hvilket centrifuger til at virke forkert, så forstyrrer eller afbryder FLAME ikke systemerne.

En førende israelsk politiker har sagt “at hvis man ser den iranske trussel som væsentlig, må det forventes at vi tager forskellige skridt for at hæmme truslen” sagde Moshe Yaalon til militærets radio. “Israel er velsignet med højteknologi, og vi kan prale af værktøjer, som åbner alle mulige muligheder for os!”

Tryk for at høre den fulde historie

kilde: COMON Telegraph

Written by semit

30. maj 2012 hos 08:17

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: