Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Nynazist fra det græske ‘Gyldent daggry’ parti overfaldt politiker i TVdebat

leave a comment »

Ilias Kasidiaris  – fra det fascistiske parti ‘Gyldent daggry’ gik amok, efter at Rena Dourou fra det venstreorienterede parti, Syriza, under debatten bragte Ilias Kasidiaris’ fortid frem i lyset. Ilias Kasidiaris har været indblandet i et væbnet røveri i 2007, men det syntes han ikke hørte til under debatten.

Først smed den opfarende nynazist et glas vand i hovedet på Rena Dourou, og derefter slog han Liana Kanelli, et kommunistiske parlamentsmedlem fra KKE, i ansigtet hele tre gange, da hun rejste sig op for at protestere.

Se klippet her EB

Gyldent daggry kom ind i parlamentet i Grækenland ved sidste valg og de er gået til valg på at ville samle alle illegale indvandrere i arbejdslejre, indtil de kan sendes ud af landet. Kigger man i deres partiprogram, er der mange referencer til tidligere fascistiske regimer. De skriver blandt andet om “Det store Grækenland”, der bringer tankerne hen på “Den store idé” og et ønske om at inddrage områder fra datidens Osmannerrige. Og så har de en stor kærlighed til symboler, som det også ses på partiets flag, der bærer et gammelt, græsk symbol, der minder om nazisternes hagekors. Kilde: DR

Written by semit

7. juni 2012 hos 12:56

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: