Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Det græske ‘Gyldent daggry’ tvivler på holocaust

leave a comment »


I det seneste græske valg kon partiet ‘Gyldent daggry’ i parlamentet. (wikipeida) Gyldent Daggry (græsk: Χρυσή Αυγή; (IPA: xriˈsi avˈʝi) Khrysi Avgi) er en stærkt højreorienteret organisation og et politisk parti i Grækenland, ledet af Nikolaos Mikhaloliakos (græsk: Νίκος Μιχαλολιάκος, født 1957). Organisationen giver på det kraftigste udtryk for sin modstand mod ukontrolleret indvandring og sin militarisme. Den udtrykker også sin sympati med det totalitære, fascistiske regime ledet af Ioannis Metaxas i 1930’erne. Partiet definerer sig selv som et “folkets nationalistbevægelse” og som kompromisløse nationalister. Lederen er egenrådig. Dets politiske modstandere kalder ofte partiet for “nynazistisk”, bl.a. pga. symbolet, som nogle mener er meget lig det nazistiske hagekors.

Senest tvivler lederen på holocaust og forklejner det, som videoen viser med interview af lederen Nikolaos Mikhaloliakos.

kilde wikipedia Ynetnews

Grækenland går til valgurnerne igen på søndag, da det forrige valg ikke gav regeringsmuligheder. Får ‘Gyldent daggry’ vind i sejlene, skal man ikke overraskes over, hvis andre fascistiske partier får vind i sejlene i europa. Også de svenske ‘svenskernes parti’ og ‘nationaldemokraterne’ får øget tilslutning. Også de engelske BNP er racistiske og overraskede eller chokerede europa ved at vinde pladser i EU-parlamentet i det seneste EU-valg.

Hvis det er sandt, at vi står i den største krise siden depressionen, skal vi ikke overraskes over nyfascisme, borgerkrig og tumult, som seneste er brudt ud i lys luge i ‘det arabiske forår’, hvor det så småt er anerkendt, at Syrien nu står i en borgerkrig.

HAR VALG I GRÆKENLAND NOGEN SINDE FØRT NOGET GODT MED SIG? (sagt af en repræsentant fra Gyldent daggry).

Written by semit

14. juni 2012 hos 13:12

Lagt i Grækkenland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: