Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

“Mövenpick”, åbner i Gaza

with one comment


(video er et andet hotel Al Mashtel hotel in Gaza)

Søren Espersen :

Der findes intet folkeslag på denne grønne klode, der jamrer og beklager sig så meget og så konstant som palæstinenserne.
Samtidig findes intet folkeslag på denne grønne klode, der af “det internationale samfund” forkæles så meget som palæstinenserne.
Dette faktum har fremsynede folk længe haft på fornemmelsen, men nu dokumenteres det tindrende klart af Udenrigsministeriets officielle tidsskrift, “Udvikling” ( nr. 3/juni-juli 2012). I artiklen “Verdens vildeste bistandseksperiment” viser de knas-tørre tal, at det palæstinensiske selvstyreområde, i det følgende benævnt Palæstina, målt pr. indbygger, er verdens i særklasse største modtager af udviklingsbistand.
Milliarderne formelig vælter ind i meter-tykke bunker fra EU, mens Israel åbner sine hospitaler for syge palæstinensere.
Palæstina ligger nummer 1 i verden med knapt 30.000 kroner i udviklingsbistand pr. indbygger. Dette beløb er fraregnet den enorme inddirekte støtte og hjælp fra Israel. Til sammenligning er nummer to på listen, Irak, modtager af ca. 6.500 kroner pr. person – altså næsten fem gange mindre. Af andre udviklingslande kan nævnes Afghanistan med 1.000 kroner, Mozambique med 950 kroner, Tanzania med 570 kroner, Etiopien med 290 kroner og Bangladesh med 140 kroner.
Mens det virkelighedsfjerne “internationale samfund” har haft travlt med at diskutere, hvor forfærdeligt, palæstinenserne har det i Samaria, Judæa og i Gaza, er der såvel i Ramallah som i Gaza åbnet nye femstjernede hoteller. “Mövenpick”, som netop er åbnet i Gaza, er et efter enhver målestok fantastisk hotel.
Her kan de velpolstrede Hamas-pampere efter en dags veludførte og anstrengende granat-affyringer slappe af i marmor-lobbyen, i de eksklusive restauranter, spa-bade og fortryllende swimmingpools. Prisen taler man ikke om – efter mottoet: “Bliver man nødt til at spørge om prisen, har man ikke råd…”
På stranden i Gaza er det her i højsæsonen næsten umuligt at opdrive et strandhus. Et familieværelse koster 1400 israelske shekels pr. døgn (ca 2.000 kroner), og efterspørgslen er enorm. I Rafah er man færdig med at opføre en decideret ferie-by med pools og restauranter, og her barsles med en idé om at åbne endnu en femstjernet restaurant, direkte på stranden.
Vare- og pengeoverførslerne kommer fra Israel. Danmarks udenrigsministerium oplyser, at vare-indførslerne pr. måned fra Israel alene til Gaza svarer til cirka 4.800 lastvognlæs (i alt 120.000 tons). Det vil sige igennemsnit 160 vognlæs varer pr. dag. Der er tale om fødevarer,byggemateriale, nødvendige humanitære produkter, moderne elektronik, dyrefoder etc., etc….
Befolkningen i Gaza kan også glæde sig over en nyåbnet Shopping-Mall, som er gennemfotograferet af fotojournalisten, Tom Gross (kan findes på nettet), og som viser overvældende mængder af alle tænkelige luksusvarer – med varemærker fra Israel, Tyrkiet, Frankrig og USA. Valutaen er israelske shekels i de mange butikker, som markedsfører kosmetik, ure, tøj, sko, iPads, iPhones, fladskærme – ja, alt hvad hjerterne begærer af moderne elektronik.
Efter shopping kan beboerne tage en tur i den nyåbnede swimming-pool, som har de krævede olympiske mål – og derfor nu i vid udstrækning anvendes til internationale svømmeturneringer. Fødevare-markeder, antikvitetsforretninger, urmagere, guldsmedebutikker og supermarkeder bugner af spændende varer, som også gør det interessant som turist at gå på shopping i Gaza. Flittige og begejstrede shoppere er ikke mindst de 25.000 mennesker, som FN lønner i Gaza eller i Samaria og Judæa.
Fotojournalisten Tom Gross, som har rejst verden over, konstaterer efter sit besøg i Gaza, at levestandarden her er højere end den, han har oplevet i eksempelvis Tyrkiet – det land, som sendte “nødhjælpsskibe med varer” ind mod Gaza. Dette får Tom Gross til at stille det retoriske spørgsmål: “Måske burde nødhjælpsskibene sejle den anden vej – altså fra Gaza og til Tyrkiet…?

Written by semit

25. juni 2012 hos 20:58

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] “Mövenpick”, åbner i Gaza […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: