Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Csatary – nazistisk krigsforbryder anholdt

leave a comment »

László Csatary

De Ungarske myndigheder har anholdt den nazistisk krigsforbryder Laszlo Csatary i Budapest, rapporterede ungarske nyhedsbureau MTI onsdag. Anholdelsen kom efter, at Israels Simon Wiesenthal Centret fremlagde nye beviser til anklageren i Budapest i sidste uge, vedrørende Csatary påståede rolle i deportationen af jøder fra den ungarsk-besatte slovakiske by Kosice under Anden Verdenskrig.

Journalister fra den britiske tabloidavis The Sun har fotograferet en mand, der menes at være Csatary i den ungarske hovedstad. I april toppede Csatary Wiesenthal Centrets årlige liste over “mest eftersøgte nazister.” Centret arbejder for at bringe nazistiske krigsforbrydere for retten.

Csatary var politimesteren i Kosice under Anden Verdenskrig, og i foråret 1944 spillede han angiveligt en central rolle i deportation af 15.700 jøder til Auschwitz dødslejr.

Efter krigen dømte en ungarsk domstol ham til døden in absentia. Han var flygtet til Canada, men blev frataget sit canadiske statsborgerskab i 1997, og forlod landet.

kilde: Haaretz & wikipedia & JP

Video om nyheden …

Written by semit

18. juli 2012 hos 13:16

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: