Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Egyptens første luftangreb siden Yom-Kippur krigen – dræber 20

leave a comment »


Efter det fejlslagne angreb på Israel i søndags fra Sinai, som Israel fik stoppet på grænsen til Israel, følger Egypten op med angreb på flere celler, der kan angribe Israel.

Egypten har beordret et luftangreb i Sinai-regionen tæt på grænsen til Israel onsdag og dræbte mere end 20 mistænkte militante islamister – ifølge det statsdrevne Ahram nyhedswebsted. Luftangreb var på positioner i byen Sheikh Zouaid og efterfulgte drabene på 16 grænsevagter sidste søndag i et angreb delvist udført af militante palæstinensere.

Det er første gang, det egyptiske luftvåben benyttes siden Sinai-krigen (Yom Kippur krigen) i 1973. Det egyptiske luftvåbens aktiviteter skal koordineres med Israel.

Lovløshed i den barske ørkenregion Sinai, der grænser op til Israel, har spredt sig efter oprøret mod den tidligere præsident Hosni Mubarak for 1½ år siden. Og siden valget af en islamistisk efterfølger er samarbejdet med den jødiske stat ikke afprøvet. Som reaktion på søndagens angreb, begyndte Egypten at lukke smuglertunneller i Gaza-striben.

kilde: Haaretz & DR

Hvis nu palæstinenserne var lidt fikse, oprettede de sammen med Egypten et Palæstina i Sinai, der inkluderede Gaza. Palæstinenserne ønsker en stat, men de har valgt det sværest mulige, nemlig at bekæmpe Israel. Hvorfor ikke springe over hvor gærdet er lavest? Og oprette eller forsøge at oprette en stat i Sinai, Jordan eller Saudiarabien? Hvorfor skal deres drømmestat ligge dér, hvor de oprindelige flygtninge kom fra? Hvorfor ikke se frem istedet for at se tilbage på den uretfærdighed, de mener, de har været udsat for? I en krig, borgerkrig, uafhængighedskrig og statsdannelser, vil masser af uretfærdige hændelser ske, både for araberne, jøderne, israelerne, palæstionenserne osv. Og hvorfor skal de iøvrigt have en stat? Palæstinenserne er ikke et folk, men en betegnelse for efterkommere af flygtninge fra Israels uafhængighedskrig i 1948 fra briterne. Et folk er kendetegnet ved en kombination af en særlig religion, hudfarve, sprog, kultur, nationalklenodier, særlige traditioner eller alfabet eller historik. Dette besidder danskerne, jøderne, muslimerne, kineserne, kurderne osv, men palæstinenserne er ikke en etnicitet, da de ikke besidder disse karakteristika.

Written by semit

8. august 2012 hos 08:08

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: