Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

400 palæstinensere dræbt

with 4 comments

Ifølge ma’an news – palæstinensernes eget nyhehedsbureau – er 400 palæstinensere dræbt i Syrien under urolighederne. Samtidigt har de netop sendt 17 lastvogne nødhjælp til ramte palæstinensiske områder eller flygtningelejre nær Damascus. Nødhjælpen er kommet via donationer fra palæstinenserne selv.

kilde: maannews / http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=511327 & REUETR

1. Hvorfor indkalder venstrefløjen ikke til demo til fordel for palæstinenserne med 400 dræbte? Er det fordi, at det ikke er israelere, der har dræbt dem? Eller indkalder man i Danmark kun til demo, når det er Israel, der står bag dræbte palæstinensere i krig?

2. Hvordan kan det udsultede katastrofeområde i Gaza (som venstrefløjen ynder at kalde det) sende 17 lastvogne med humanitær hjælp ud af landet? Måske fordi de faktisk har penge og fødevarer. Vidste du, at palæstinenserne i Gaza og Vestbredden er den gruppe, der modtager mest støtte i verden – ellers se denne video.

Written by semit

9. august 2012 hos 23:20

Lagt i Syrien

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Hvorfor indkalder venstrefløjen ikke til demo til fordel for palæstinenserne med 400 dræbte? ” – Jamen det er fordi det er smadderfarligt 🙂

  Det er meget nemmere at komme her og brække fingeren af en israelsk soldat for bagefter at pive på YouTube når man får et slag i ansigtet.

  Det kunne ellers være godt hvis de forsøgte at tage sig af det, der skete i Syrien i stedet for hver gang en israeler går på tæerne af en araber.

  Cyril

  Cyril Malka

  13. august 2012 at 12:52

 2. Ja det er let at brokke sig. Et af de senere eksempler er arbejderen.dk med deres artikel om en afvist palæstinensers adgang til israelske hospitaler. Det er muligivs rigtigt, men hvad der også er rigtigt, er at Israel samtidigt har behandlet 100.000vis af palæstinensere over de senere år fra PA-områderne og det fremgår ikke af artiklen. Det er jo også mere interessant at tale om et flyuheld end de 100.000 flyafgange, der går godt og det er åbenbart mere interessant for denne avis at snakke om få afviste syge end de 100.000vis der FÅR adgang ti Israel.

  arbejderen.dk – arbejderen.dk/artikel/2012-08-08/gaza-kan-stadig-ikke-f-vejret

  100.000vis af palæstinensere får behandlng i Israel – http://www.israelinfo.dk/default.asp?ID=7

  arbejderen.dk anvender overskriften “Gaza kan stadig ikke få vejret!” på baggrund af en eller flere afvisninger. Det kalder jeg at gøre en fjer til en hønsegård. Det er dybt diskriminerende at overdrive i sådan en grad.

  Da israelinfo’s nyhedsside skifter indhold hver uge bringer jeg deres artikel her:

  I denne uge blev Hamas’ premierminister i Gaza, Ismail Haniyeh’s søster og svoger modtaget i Israel, således at svogeren kunne få akut behandling på Beilinson Hospital i Petah Tikva, oplyser YnetNews. For fire måneder siden blev Suhila Abd el-Salam Ahmed Haniyeh ramt af et alvorligt hjerteanfald, som ikke kunne behandles på et hospital i Gaza. Parret sendte anmodning til de israelske myndigheder, og en palæstinensisk ambulance transporterede dem til Erez Crossing, hvor Haniyeh blev flyttet over i en Magen David Adom (israelsk Røde Kors), og bragt til hospitalet i Petah Tikva sammen med sin kone. Haniyeh var indlagt i Israel i en uges tid, hvor hans tilstand blev stabiliseret. Efter behandlingen vendte parret tilbage til Gaza.

  Dette er jo en ganske interessant historie – af den type, danske medier aldrig informerer om, for historien er jo ”forkert” i forhold til den måde, man helst vil beskrive Israel på – og i øvrigt fortælle om forholdet mellem israelere og palæstinensere. Historien er slet ikke enestående – men derimod et ganske normalt eksempel på israelske medmenneskelighed, for sagen er, at der hvert år behandles i titusindvis af palæstinensere på israelske sygehuse. Således blev der i 2010 behandlet 180.000 palæstinensere på israelske sygehuse, og i 2011 var tallet 115.000. Yderligere skal nævnes, at mere end 100 palæstinensiske læger fik deres uddannelse på israelske sygehuse.

  Vi håber da at Suhila Abd el-Salam Ahmed Haniyeh er i bedring, alt i mens hans svorger Hamas’ premierminister i Gaza Ismail Haniyeh, ved hver given lejlighed langer ud efter Israel, og den terror gruppe, han leder, fortsat ikke anerkende Israels ret til at eksistere. I mandags førte han sig frem i en massebøn udenfor den ægyptiske ambassade i Gaza i solidaritet med ofrene for sidste uges terrorangreb i Sinai. Under mødet sluttede han sig sammen med Det Muslimske Broderskab for – ganske foragteligt (!) – at beskylde Israel for at orkestrere angrebet. (ye)

  semit

  13. august 2012 at 14:04

 3. Derudover har Israel ikke pligt til at modtage syge folk fra andre lande, og slet ikke når Gaza ikke er besat, selvom de mest venstreorienterede vil påstå det – med påstand om israelske fly i luften, skibe udenfor Gaza, varekontrol ved grænsen og pas eller papirer for indrejse og udrejse af Gaza. Men det er normalt at have grænsekontrol, varekontrol i de fleste lande og overvågning af grupper (også i Danmark), der statistisk set kan angribe andre (gaza-terrorister, der kan angribe israelere).

  Artiklen hos arbejderen.dk påstår endvidere, at gaza ingen export har, men det HAR Gaza:

  http://elderofziyon.blogspot.dk/2012/08/gaza-exports-vegetables-to-saudi-arabia.html

  Sunday, August 12, 2012

  Gaza exports vegetables to Saudi Arabia through Israel
  Today, the Kerem Shalom crossing is open and some 270 trucks of goods are entering Gaza.

  More interesting, perhaps, is the truck leaving Gaza. That truck is filled with vegetables that are meant to be sent to Saudi Arabia, according to Arabic media. We have seen produce from Gaza sent to the West Bank and Jordan, but this is the first time I have seen goods going to the Gulf. Meanwhile, Israel is working with the Dutch government and Gaza farmers to increase Gaza exports to Europe in the coming years.

  It doesn’t fit the narrative of Israel trying to destroy Gaza and starve its citizens, does it?

  semit

  13. august 2012 at 14:18

 4. Hehe, tak for nyheden men den har jeg selv skrevet den på min egen israels-side: http://MitIsrael.info (jeg har også en FaceBook officiel fanpage: http://facebook.com/mitisrael.info)

  Udover det skal vi ikke glemme de tusinder af lastbiler vi lader gennem grænsen til Gaza. Det er vel en 1200 til 1300 om ugen… Altimens de smider rocketter på os.

  Gad vide hvorfor denne araber ikke kunne få behandling i Israel? Det plejer ikke at være et problem. Tværtimod, det er jævnligt sket at vi har indlagt folk på hospital som senere hen har takket os med at lave attentat mod os. Der måtte have været en meget gyldig grund.

  Derudover kan alle blive behandlet her, også turister m.m. bare de betaler.

  Gaza har det fint. De har det område hvor de laver film og alt, som faktisk sælger godt, og så har de det sted, hvor de lever fint og hvor andre ikke må komme. Fin fidus!

  … Og imens dør der folk af sult, af sygdomme, af mangel på vand og arabiske diktatorer massakrerer deres eget folk… Pfff…

  Tak for dit arbejde og din meget god side.

  Cyril Malka

  13. august 2012 at 14:50


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: