Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Om millionærer i Gazastriben

leave a comment »

 

Nogen tror stadigvæk, at de 1,4 millioner palæstinensere I Gazastriben lever i elendighed og nød. Men ifølge en undersøgelsesrapport offentliggjort i den pan-arabiske avis Asharq Al-Awsat, bor der mindst 600 millionærer i Gazastriben. Avisens rapport afviser påstanden om, at Gaza-striben har været udsat for en humanitær krise på grund af en israelsk blokade.

Mohammed Dahlan, fra den tidligere Palæstinensiske Myndigheds sikkerhedskommandør fra Gazastriben, sagde endvidere, at Hamas var de eneste, der belejrede Gaza-striben, og at det er Hamas, og ikke Israel eller Egypten, der kvæler og straffer mennesker der.

De palæstinensiske millionærer, ifølge rapporten er blevet rige på baggrund af hundredvis af underjordiske tunneller langs grænsen mellem Gaza og Egypten.

Velinformerede palæstinensiske kilder afslører hver dag, udover våben, tonsvis af brændstof, medicin, køretøjer, elektriske apparater, narkotika og cigaretter, der smugles ind i Gaza-striben gennem mere end 400 tunneller. En tidligere tjenestemand fra Sudans regering, der besøgte Gazastriben blev citeret for at sige, at han fandt basale varer, der ikke engang var til rådighed i Sudan. Næsten alle tunneler kontrolleres af Hamas-regeringen, der har etableret en særlig kommission til at overvåge smuglerforretningen, hvilket gør Hamas-regeringen til den største støtte for smuglingsindustrien.

Palæstinenserne anslår, at 25% af Hamas-regeringens budget kommer fra afgifter fra ejerne af de underjordiske tunneler. For eksempel har Hamas pålagt en 25% skat og et $ 2000 gebyr for hver bil, der smugles ind i Gaza-striben. Hamas har også afgifter på $ 15 dollars for hvert ton cement, otte cent for en pakke cigaretter og 50 cent for hver liter brændstof, der smugles gennem tunnellerne. For Hamas er tunnelerne et spørgsmål om liv eller død.

Men nu står Hamas overfor en enorm krise, idet de egyptiske myndigheder har planer om at genvinde kontrollen over Sinai i kølvandet på den seneste drab på 16 egyptiske grænsevagter af uidentificerede terrorister. Den egyptiske hær synes at være fast besluttet på at ødelægge de underjordiske tunneler af frygt for, at de bliver brugt til ikke alene at smugle varer og brændstof, men også islamistiske terrorister, der udgør en trussel mod Egyptens nationale sikkerhed.

På nuværende tidspunkt står det imidlertid ikke klart om Egyptens Muslimske Broderskabs præsident, Mohamed Morsi vil afskære en af ​​Hamas’ vigtigste indtægtskilder. Morsis politik har hidtil været at styrke Hamas på bekostning af den vestligt støttede palæstinensiske myndighed på Vestbredden. Hvis det lykkes den egyptiske hær, i sit anti-terror beredskab i Sinai, at nedrive de underjordiske tunneller kan det markere begyndelsen til enden for den islamistiske bevægelses herredømme over Gaza-striben.

How Many Millionaires Live in the “Impoverished” Gaza Strip?.

Når alt dette er sagt, skal det også siges at i alle områder og byer findes der fattige folk, der snarere overlever end lever, og det gælder også israelere, så det er ikke et zionistisk eller israelsk fænomen, at der findes fattige enklaver i Gazastriben eller i flygtningelejre, der efter mange år snarere er byer og ikke teltlejre, som vi dagligt ser for syriske flygtninge.

Written by semit

2. september 2012 hos 18:51

Lagt i Gaza

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: