Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Smag verden … Mangfoldighedsfest på Nørrebro

with one comment

Reportage af Jette Plesner Dali

Dansk Zionist Forbund (DZF) var på plads i Rantzausgade på Nørrebro lørdag den 1. og søndag den 2. september, da Københavns Kommune (copenhagencooking.dk og blanddigibyen.dk) skød en “mangfoldighedsfest i verdensklasse” i gang.
DZF var den vistnok eneste forening, som tilbød interesserede forbipasserende gratis smagsprøver på fremragende Yarden Merlot vine fra Golanhøjderne, majschips uden farvestoffer og endelig saltagurker, som – viste det sig – vakte mest glæde og begejstring.

Bl.a. var en polsk jøde nær væltet med sin cykel, da han fik øje på de salte agurker, som han hævdede, han ikke havde smagt mage til i 14 år. Flere hævede, at de lækre agurker smagte nøjagtig som “deres” agurker, dvs. saltagurker som de laves i Polen, Estland og Litauen, stort set hele Østeuropa.
Herudover var der naturligvis læsestof, for de, der gerne ville vide mere, hvadenten man nu var interesseret i Israel som næste feriemål eller det politiske – situationen i Mellemøsten set med israelske øjne.
Vi blet taget rigtig godt imod af både lokale unge, en meget venlig muslimsk vagt, som både lørdag og søndag henvendte sig for at høre, om der var noget, vi manglede.

Alt i alt må det siges at have været en succes. Indimellem blev der diskuteret igennem, men på en god og konstruktiv måde. I den forbindelse var det iøvrigt et hit, at en af de israelske deltagere talte flydende arabisk.
Søndag eftermiddag, da det hele var ved at være slut, det sidste glas vin drukket og de sidste saltagurker foræret væk til lækkersultne forbipasserende, kunne alle som havde deltaget i arrangementet, glæde sig over, at det hele alt i alt var forløbet fredeligt.

Ikke mindst takket være en gruppe betjente, som begge dage holdt sig i nærheden, således at de kunne gribe ind, ifald det blev nødvendigt. Disse betjente fortjener en stor og varm tak for deres rolige, venlige og kompetente assistance.

Se og læs mere på disse hjemmesider:

www.israel-info.dk og www.support-israel.dk

Hvis man vil have en negativ reportage, findes den ikke overraskende i MODKRAFT.DK, hvor det bl.a fremgår, at israel ikke bør deltage på grund af forskelsbehandling og manglende mangfoldighed.

Imidlertid bestræber Israel sig på mangfoldighed og lighed mellem hvid/sort, jøde/muslim/kristen, indbygger/indvandrer, jødisk/arabisk osv. Men ikke palæstinensere, som det fremgår af deres artikel. Og det er sandt nok og det er fordi, at palæstinensere ikke er israelere, og derfor har denne befolkning deres egen regering og et PA – statslignende autonomi kaldet Palestine Authority. Befolkningsgrupper, der ikke er israelere, har naturligvis færre rettigheder, ligesom grupper i Danmark fx tyskere, flygtninge, turister og udenlandske studerende ligeledes har færre rettigheder. Det er ikke FORDI, at de er etniske anderledes, men fordi de ikke har dansk statsborgerskab. Og de palæstinensere, der bor, arbejder eller rejser i Israel (og for den sags skyld jordanere, danskere, turister, flygtninge, udenlandske studerende, gæstearbejdere) har ligeledes færre rettigheder, så det er ikke et israelsk fænomen, at nogle grupper har færre rettigheder og sværere ved at klare sig, men snarere fordi, at der findes nationalstater. De, der har palæstinensiske papirer eller pas, er ikke israelere og ikke israelernes problem og omvendt er de israelske rettigheder i PA – ikke PA’s problem. Arabere i Israel med israelsk statsborgerskab er israelere og arabere med PA-pas og papirer kan kalde sig palæstinensere, selvom det er lidt selvmodsigende, når der ikke en palæstinensisk stat. Der er derfor ingen palæstinensere i Israel andet end de, der er på gennemrejse, gæstearbejder, studerer, har midlertidigt ophold, eller familiesammenført indtil de er israelere. Der har forresten aldrig været et palæstinensisk land, rige eller statsdannelse. Palæstina er en geogragisk betegnelse for kyststrækningen fra Gazastriben indtil den første tredjedel af Libanon og østpå indtil jordanfloden og endvidere medtog britterne også det nuværende Jordan, da de definerede ‘the british mandate of Palestine’ fra 1917-1948. Så hvis de, der kalder sig palæstinensere, vil oprette en stat, er det noget mere realitisk at starte op i Jordan, der er større, ikke har jøder, er arabisk talende og muslimsk i forvejen.

Læs modkrafts artikel og afslør fordomme og diskrimination af Israel. De anklagepunkter, som de har, gælder også andre lande, måske endda de fleste lande i denne verden. Men at de kører kampagne mod Israel, når 100 andre lande har dårligere vikår er diskrimination, og sømmer sig ikke for en venstreorienteret portal, der burde bestræbe sig på at tage fat, hvor elendighed og død og ødelæggelse burde have første prioritet. Eksempelvis Haiti, Syrien, Nigeria, Iran som de værste eksempler…

modkraft.dk/artikel/protest-mod-dansk-zionist-forbund – artikel i modkraft.dk

“Hvis zionisterne ønskede fred i et jødisk hjemland, ville de kæmpe for, at Israel fjerner muren omkring Vestbredden, anerkender Palæstinas grænser og hæver besættelsen af de palæstinensiske områder, udtaler Frederik Petersen.”

Jeg er fuldstændig enig. Fjern muren (mod garantier at Israel ikke angribes), fjern besættelsen (ved at integrere vestbredden i Israel)  og der er intet i vejen for, at visse områder hedder Palæstina, Judæa, Samaria, Kanaaen eller noget andet. Gazastriben er dog det mest rigtige palæstina, idet Palæstina er udledt af ‘filistre’, der boede i Gazaområdet i biblens tid. Men vestbredden har intet med filistrenes områder at gøre, men er historiske jødiske områder, typisk kaldet Judæa og Samaria.

Mitisrael har udgivet en større analyse af begrebet palæstinenser og araber og mener, at der er store misforståelser, hvis man skal holde sig til facts. Men analysen er sund og historisk korrekt og burde være på ethvert barns skoleskema.

En anden reportage findes på uriasposten, der er DEN mest læste blog eller måske næstmest læste blog i danmark med millioner af  hits i dens levetid og den forklarer, at der var optræk til ballade foran den zionistiske stand med fire venstreorienterede der satte en kunstig mur op foran DZF’ stand. “Zionisterne lukker palæstinenserne ude, vi lukker zionisterne inde”. Det er nogle venstreorienteredes billede af ytringsfrihed på en mangfoldighedsfestival.

Written by semit

4. september 2012 hos 20:07

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Læs mere på “Semiten’s Blog” […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: