Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Hurra! – Hamas indrømmer at “Gaza ikke er under belejring og er selvforsynende”

leave a comment »

“Gaza er befriet fra besættelsen. Gaza er ikke under belejring, og dets forbindelse med verden udefor er blevet meget bedre, med besøgende fra hele verden der kommer for at besøge Gazas strande”. Manden bag denne udtalelse er ingen andre end Mahmoud Al-Zahar, en af grundlæggerne og øverste ledere af Hamas i Gaza – Hamas er terrororganisationen der kontrollerer Gaza.
Al-Zahar ytrede udtalelsen i et interview med det Bethlehem-baserede palæstinensiske nyhedsbureau, Ma’an. Udtalelsen er det samme som israelske talsfolk har sagt siden Israel trak sig ud af Gaza i 2005 – så er det så officielt nu?
Talsfolk for udenrigsministeriet i Jerusalem arbejder for at få videresendt Al-Zahars citat til israelske ambassader rundt om i verden, og opfordrer dem til at bruge Hamas-lederens ord som et modargument mod flere beskyldninger om at Israel belejrer Gaza.
I interviewet, udtalte Al-Zahar videre, at Gazas økonomiske situation bliver bedre og bedre takket være nye afgrøder der dyrkes på de gårde og bosættelser som tidligere tilhørte jøder der blev tvunget til at forlade området. “Vi er selvforsynende på mange områder, på nær olie og elektricitet,” udtaler Al-Zahar. Al-Zahar insisterede på, at de dårlige økonomiske betingelser i Judæa og Samaria (den såkaldte “Vestbredden”), som er styret af Hamas, rivaler til det Palæstinensiske Selvstyre (PA), er et result at af at være afhængig af amerikansk, israelsk og europæisk økonomisk støtte og samarbejde. Så nu er Gaza officielt ‘selvforsynende’, som Al-Zahar beskriver det – og derfor kan de hundrede- og tusindvis af millioner dollars der pumpes
ind i Gaza hvert år kan nu standses – inklusive de mange millioner kroner fra Danmark. (ye)

Written by semit

7. oktober 2012 hos 13:25

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: