Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

EU stemmer om at droppe kontrol af israelsk medicin

leave a comment »

Europa-Parlamentet stemte i tirsdags med en margen på 379-240 for at fjerne kontrollen med salg af israelske lægemidler i EU. Lovforslaget er en del af et mere vidtrækkende initiativ med det formål  at udvikle de bilaterale forbindelser mellem EU og Israel. Vedtagelsen af ​​lovforslaget betyder, at israelske lægemidler kan eksporteres til alle EU-nationer uden forsinkelser og uden at kræve yderligere certificering. Aftalen blev oprindeligt godkendt af Det Europæiske Råd i begyndelsen af ​​2010, men gennemførelsen blev forsinket som følge af protester fra pro-palæstinensiske organisationer. Beslutningen er godt nyt for europæisk sundhedspleje samt den israelske medicinalindustri. Industriens egne vurderinger tyder på, at EU-landene vil kunne spare næsten € 25000000000 årligt ved hjælp af generiske lægemidler, såsom dem, der produceres af Teva, en af ​​verdens største medicinalvirksomheder og den største producent af generiske lægemidler.

David Saranga, den israelske EU missionens ministers rådgiver og leder af Europa-Parlamentets forbindelser, sagde: “Vi vil gerne lykønske medlemmerne af Europa-Parlamentet for at godkende en beslutning, der vil få vidtrækkende fordele for europæiske patienter og industri. Vi er glade for, at denne langvarige sag endelig har fået parlamentets godkendelse efter betydelige forsinkelser. Vi ser frem til samarbejdet med de europæiske myndigheder og til at gennemføre AOG protokollen hurtigst muligt.”

EU udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, er på besøg Israel som en del af en tre-dages tur til Mellemøsten. Formålet med turen, ifølge Ashton, er at “fortsætte samarbejdet så effektivt som muligt” på de politiske, strategiske og humanitære udfordringer i regionen.

kilde: Thejc

EU har brug for israelske lægemidler
10 måder israelerne bekæmper brystcancer på

Written by semit

26. oktober 2012 hos 12:43

Lagt i sundhed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: