Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Mangfoldighedsfesten på Nørrebro diskriminerer zionister

leave a comment »

Flere politikere i Københavns Kommune har vist interesse for sagen om Dansk Zionistforbund, og bl.a. derfor er sagen sat på dagsordenen til mødet torsdag d. 15. nov.
Sagen drejer sig om Københavns Kommunes mangfoldighedsfest, Smag Verden, fra september i år, hvor Dansk Zionistforbund der i god tid havde tilmeldt sig, alligevel ikke var velkomne. Kommunen mente ikke at de var velkomne på Nørrebro, hvor festen blev holdt, og derfor var det nok bedst for dem at blive væk. Det forsøgtes også at bruge en kontakt til en anden jødisk organisation, for at få Dansk Zionistforbund talt fra at deltage i festen, ligesom man har overvejet helt at udelukke organisationen.

kilde: Den korte avis / Jalah tavakoli

Sagen om forsøg på at udelukke dansk zionistforbund for mangfoldighedsfesten på Nørrebro i efteråret når nye højder i kommunen. Zionisme er grundlæggende en græsrodsbevægelse til fordel for jødernes ret til eget land som forsikring mod forfølgelse, diskrimination og forskelsbehandling. Samme typer bevægelser findes for tibetanere, kurderer, baskere og diskriminerede grupper i Iran, Syrien osv. Men lige nøjagtigt jødernes organisation dansk zionistforbund forsøgtes udelukket og der har været meget tumult og diplomati omkring hvorfor de forsøgtes udelukket.

Mere info på bloggen

Mangfoldighedsfestivalen i Rantzausgade i den første weekend i september får et efterspil, efter at Dansk Zionist-Forbund har udtrykt utilfredshed med, at foreningen af Københavns Kommune blev bedt om ikke at flage med det israelske flag, fordi festivalledelsen frygtede, at der ville opstå konflikter mellem zionisterne og andre på festivalen. “Vi fik at vide, at vi helst ikke måtte flage synligt, men hvordan kan man flage usynligt?” Siger Malgorzata H. Hansen, der repræsenterede Dansk Zionist-Forbund på møderne op til festivalen, til Berlingske. Dansk Zionist-Forbund valgte at trodse opfordringen og flagede på livet løs. Det samme gjorde en række andre foreninger med kulturelt/politiske dagsordener.

kilde: http://www.2200n.dk

Reklamer

Written by semit

13. november 2012 hos 12:22

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: