Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Danmark og Israel er forsøgslande ifølge DR P1.

leave a comment »

BETTER PLACE er en virksomhed der satser på batterier til elbiler. Det er ikke nyt, at man kan benytte el istedet for benzin, men det er nyt, at man kan udskifte ens batteri på tanke. Derhjemme får man så en stander, der oplader. Opladningen derhjemme belaster heller ikke el-regninge, idet ens lokale stander afregnes med BETTER PLACE.

Israels partnerskab med Better Place og Renault-Nissan gør Israel til den første nation i verden, der forpligter sig til en elbil- infrastruktur. Israels præsident Shimon Peres og premierminister Ehud Olmert var de primære kræfter bag underskrivelsen af ​​aftalen, som har støttet Better Place’ grundlægger Shai Agassi’s vision i mange år.  Israel er ideelt til forsøg med Better Place-modellen. Landet er geografisk lille, med alle de større bycentre mindre end 150 kilometer fra hinanden, og 90% af bilejere kører mindre end 70 kilometer om dagen. Ligesom i Europa er de høje afgifter på benzin kombineret med den økonomiske politik en guelrød til elbilerne.  Og Israel har en voksende solenergi sektor, der står til at vinde et vigtigt nyt marked for sin grønne energi. Israel har 28 BETTER PLACE stationer og danmark er ved at åbne deres 16ende i Nykøbing Falster.

Israel er førende indenfor alternativ energi, idet de har et af verdens største solcelleanlæg i negev-ørkenen og Israel og Cypern er førende i verden med solvarmeanlæg på hustagene.

Mere om energi fra solen fra Israel …

Written by semit

16. november 2012 hos 14:31

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: