Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel diskrimineres i FN – update (Første version 2011)

with 6 comments

Vi skal stadig have fokus på den kommende samling i FN’s generalforsamling, hvor det stadig forventes, at palæstinenserne vil anmode om at blive anerkendt som en selvstændig stat og idag søges observatørstatus

Danmark har indtil nu været tilbageholdende med at skulle anerkende en ensidig udråbelse af en palæstinensisk stat, men Danmarks udenrigsminister Villy Søvndal, har offentligt sagt, at en S-SF regering vil arbejde for at få så mange af EU landene som muligt til at være med til at anerkende Palæstina som en egen stat.(2011)

Hvorfor forsøger de palæstinensiske myndigheder igen at benytte det anti-israelske flertal i FN’s generalforsamling frem for at forhandle en fred med Israel?

Svaret er givet af en israeler som er tilhænger af en tostatsløsning, men en forhandlet løsning.

Hans svar stod i Washington Post forleden:

»Hvorfor anmoder PA (de palæstinensiske myndigheder) FN’s generalforsamling om en anerkendelse af en palæstinensisk stat uden om en fredsaftale med Israel på trods af en overvældende risiko for, at det kun vil gå ud over palæstinenserne selv med sådanne ensidige skridt?«

Jeg tilbyder hermed et svar på spørgsmålet, om end jeg selv hader pointen i mit eget svar.

Hvorfor? Jo, fordi den vise (kloge) modpart altid går efter et ”vinder-vinder”-princip (hvor begge parter står tilbage med en politisk sejr). En tåbe eller et fjols af en egoist går altid efter ”jeg vinder-du taber”. Men palæstinensiske ledere går altid efter en tredje løsning: ”taber-taber”-løsningen (hvor begge parter taber).

Når bare de har udsigt til at skade Israel, så er de nemlig bedøvende ligeglade med, at de også skader deres eget palæstinensiske folk.

Hvis der er nogen, der stadig er i tvivl om den uretfærdighed, som bl.a. FN delagtiggør sig i vedr. Israel, bringer jeg dette som dokumentation:

Medlem af Folketinget og Udenrigsudvalget, Søren Espersen, har spurgt Udenrigsministeriet om at få oplyst, land for land, hvor mange FN-resolutioner, der siden 1967 er rettet imod

1. Israel

2. Iran

3. Kina

4. Ægypten

5. Libyen

6. Yemen

7. Cuba

8. Syrien

9. Bahrain

10. Saudi-Arabien

Svar:

Følgende oplysninger er hentet fra FN’s hjemmeside (United Nations Bibliographic Information System).

Written by semit

29. november 2012 hos 18:05

Lagt i FN/UN - De forenede nationer, Israel

Tagged with

6 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvor mange resolutioner har Israel så overholdt?

  De Små Kemikere

  12. september 2011 at 09:56

 2. Det kommer an på fortolkningen. FX den berømte 242, der handler om tilbagetrækning fra 67-erobrede områder mod fredsaftaler.

  PA vil sige, Israel ikke har trukket sig tilbage
  Israel vil sige, at det ikke er muligt at skabe fred med PA/PLO/FATAH/HAMAS.

  Men Israel HAR fx lavet fred med ægypten og trukket sig ud af SINAI
  Israel trækker sig også ud af GOLAN mod fred med Syrien. Men Syrien vil fx sige, at Israel skal først trække sig ud, før der laves fred, mens israel vil sige at der først skal en fredsaftale – og så trækker de sig ud, ligeoms med Sinai, der tog 2 år af afvikle fra Israels side.

  Det er øjnene der ser, hvem bødlen er. FX ses 9-11 som en heroisk handling af nogle, men terrorisme af andre. Det er øjnene, der ser, der afgører. Hvis du generelt er på palæstinensernes side, så er hovedsynderen altid Israel, mens hvis man er israeler så er hovedsynderen PLO’s mange forgreninger af terror og manglende samarbejde.

  Det jeg siger er, at det er en’s bagvedliggende bias og motiv, der afgører hvem en synder er.

  FN Resolution 242

  (i) Withdrawal of Israel armed forces from territories occupied in the recent conflict;
  (ii) Termination of all claims or states of belligerency and respect for and acknowledgment of the sovereignty, territorial integrity and political independence of every State in the area and their right to live in peace within secure and recognized boundaries free from threats or acts of force.

  http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_242

  semit

  12. september 2011 at 12:45

 3. At man med nu 2.600 ofre for Assads nye massemord på egen befolkning, stadigvæk ikke har fået lavet en fornem resolution mod Syrien, siger alt hvad jeg behøver vide om både FN og deres intetsigende resolutioner.

  Israel bliver afkrævet andre standarder. Det er klassisk antisemitisme.

  Only Israel: http://www.youtube.com/watch?v=OaGHUZ-8DWw

  Michael Jensen

  12. september 2011 at 18:49

 4. FN har spillet fallit for længe siden, men at kalde det anti-Israelsk er bare ikke rigtigt. FN grundlagde staten Israel.

  Og ja, vi har vidt begge valgt side og vores øjne ser helt forskellige ting.

  De Små Kemikere

  12. september 2011 at 19:08

 5. Præcis som Tyskland i dag intet har at gøre med Tyskland anno 1943, har FN i dag intet at gøre med FN anno 1947. Men det sjove er at se de lande der stemte imod dengang, er de samme lande der presser på for resolutionerne mod Israel i dag.

  Stort set alle resolutioner mod Israel er baseret på et grundlag der aldrig ville være lavet en resolution om hvis det havde været andre lande. Det er rendyrket antisemitisme. Som EUs eget bureau for grundliggende rettigheder da også gør klart i sin tekst om antisemitisme:

  “Applying double standards by requiring of it [Israel] a behavior not expected or demanded of any other democratic nation.”

  Michael Jensen

  12. september 2011 at 21:16

 6. […] Israel diskrimineres i FN Share this:TwitterLike this:LikeBe the first to like this post. Skriv en kommentar […]

  Befri Gaza « Hodjanernes Blog

  19. september 2011 at 22:39


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: