Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Opdag cancer med næsen

with 2 comments

Nu er der opfundet et apparat, der fungerer som næse, der er baseret på nanoteknologi af Hossam Haick fra Technion´s Wolfson Institute, som kan afsløre cancer og nyresygdomme i tidlige stadier. Har man fået cancer kan cellemarkørene afsløres i vejrtrækningen. Den nye næse kan opfange disse markører, når den cancerramte person ånder ud gennem apparatet. Den gør det derfor muligt at diagnosticere kræft uden blodprøver eller biopsi, og yderligere har man har resultatet med det samme. NA-NOSE hedder apparater og er under udvikling. Indtil videre er resultaterne gode  i forbindelse med diagnosticering af lunge-, prostata-, bryst- og tyktarmskræft. Teknologien er så lovende at Haick har vundet over tre millioner euros i forskningspriser. Haick, og hans forskerhold, forventer at ”Næsen” vil være på markedet i løbet af par år. Også VAXIL opfinder cancervaccine der er på markedet i ca 2018, som angriber celler med cancermarkører som MUC1.

kilde: innovativeisrael

Written by semit

9. december 2012 hos 21:33

Lagt i Innovation

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

  1. Endnu engang tak til israelere for deres banebrydende opdagelser og ihærdighed med at forfine teknikker til gavn for os alle.

    synopsis-olsen

    9. december 2012 at 21:36

  2. Ja Israel fortsætter ufortrødent med at opfinde nye ting, der er til gavn for alle. Jeg fandt en dansk blog med fokus på innovative Israel. http://innovativeisrael.dk/
    og så er der selvfølgelig den israelske http://israel21c.org/

    Men især kræftforskning har tit været fremme på det seneste, altså kur til forebyggelse og helbredelse.

    semit

    10. december 2012 at 16:16


Skriv en kommentar